Amikor még baba volt, délelőtt és délután is kivittem. El is aludt azonnal a babakocsiban. Mentünk világosban, sötétben, nyáron, télen, olyan 3 hónapos korától (ahogy elmúlt a hasfájása) jókat aludt a babakocsiban. Addig pedig hordoztam (utána is sokat), akkor nem fájt egyedül a hasa.
Amikor nagyobb lett, szintén mentünk világosban, sötétben. Sötétben (télen már fél 5-kor sötét van) a délutáni sétára időzítettük a bevásárlást, postát, így nem bolyongtunk a sötétben, céllal mentünk. Sokszor csak fölültünk vmi tömegközlekedésre, annyira szerette, élvezte az embereket, minden élmény volt Neki. És igen, mindketten igényeltük.
Én alapból menős típus vagyok, zombi leszek a négy fal között, de a kisfiam is a menősebb fajtából való. Otthon is szépen elvan, de ha délelőtt jut idő benti játékra is, akkor olyan 10 körül már igényli a menetelt. Sokszor csak egy órácsak fér bele délelőtt és délután, mert otthon is jól elszöszmötölünk. Nyilván nyáron viszont csak aludni mentünk haza (lakásban lakunk).
A házimunkáról pedig annyit, hogy közösen végezzük a férjemmel, nem szakad rám minden. Régebben, amikor még kisbaba volt és sírós napjai voltak, vagy csak akár pár hónapja a dackorszak sűrűjében sokszor egyáltalán nem foglalkoztam egy-egy nap a házimunkával, nehéz napunk volt, nyakunkba vettük a várost, programokra mentünk, az lekötötte a figyelmét, elterelte mindkettőnk gondolatait. Aznap rendeltem a kaját, és nem volt rend.
Egyébként két naponta este fürdés időben főzök, és csak hétvégén takarítunk.
Már dolgozom, a fiam már 5 éves, a kislányom 3.
Igen, minden nap.
Egyedül maradtam vele és kutyám is van, így akármilyen idő van, muszáj volt lemennünk legalább napi 2 alkalommal.
Igen akár lázasan is, szeles, esős időben is.
Nem vagyunk igazán betegesek, nem lett semmi bajunk némi esőtől, vagy hidegtől.
Én sokkal jobban utáltam a nyári forróságban kimenni, mikor levegőt veszel és már folyik rólad a víz.
Reggel felkelünk megreggelizünk, megcsinálom az ágyakat majd főzök. Főzés közben játszunk és beindítom a mosógépet.Ha kész az étel felöltözünk és elmegyünk sétálni kb. 11-12 órakor. 1.5 órát vagyunk kint, séta+játék az udvaron. Míg mi kint vagyunk a szárítógépben szárad a ruha. Ha bejöttünk megebédelünk, porszívózok és leteszem a kisfiam aludni. 13-14 óra között alszik el. Általában 2 órát szokott aludni. Ébredés után eszik, ha nincs egyéb dolgom és van kedvem megint kiviszem 30-40 percre. Port törölni tudok játék közben is. Egyébként a takarítást beosztom, így viszonylag mindig rend van. Hétfő konyha, kedd fürdőszoba, szerda nappali, csütörtök gyerekszoba/folyosó péntek a mi szobánk. Hétvégén pihenünk, kirándulunk. A háztartást egyedül intézem, a férjem a kinti munkákat végzi.
Igen, naponta megyünk.
A felmerülő kérdésekre pedig:
-Aki minden nap viszi,annak és gyermekének van is kedve minden nap?
Igen. A nagyobb lányom 3 éves, imád kint lenni és menni.A kicsi 2 hónapos, nagyon jókat alszik a babakocsiban séta közben.
-És ha vkinek nincs kedve?
Általában van. De persze ha az idő nagyon borult, esik, akkor maradunk otthon.
-És emelett hogy fér bele a hàztartàsi munka,főzés stb.?
Erről nem tudok nyilatkozni, ugyanis van segítségem és nem kell foglalkoznom a házi munkával. De elég sok anyuka megoldja, nem napi 1-2 óra sétától fog szaladni a ház, meg sétálni sem pontban 12-kor indulunk.
-És hogy sikerül ezt a sok mindent az alvàsokhoz igazítani?
Napirend, elég hasznos dolog.
-És sötétben is?
Miért mennénk sötétben sétálni, ha itt van az egész napunk rá?
-És ahol nincs semmi làtnivaló,bolyongtok az utcàn?
???
Milyen látnivaló?
Itt nőnek fel, 18 évesen már nem lesz nekik érdekes az a tér, szobor, amit látnak naponta. De akkor ki se lépjenek majd a házból?
Amúgy elárulom neked, hogy egy kisgyereknek már egy sima "bolyongásnál" is rengeteg látnivaló van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!