Miért jobb a fagyasztott spenót, mint a friss?
A spektrumon láttam egyszer egy élelmiszer iparral foglalkozó műsort, és ott mondták hogy a mirelitt zöldségekben több a vitamin, mint a zöldségesnél vásárolt frissben.
Ennek az az oka, hogy a zöldségesnél vásárolt zöldség ill. gyümölcs még éretlen álapotban van leszedve, így nincs benne sok vitamin.Viszont a mirelitt zöldséget éretten szedik le, és sok vitamint a fagyasztás tartósít, megköt.
Persze ha a saját kertedben lévő éret spenótról beszélünk, az jobb.
De hogy lehetne a spenót éretlen???
Én csak ezt a részét nem értem...
Mert, ha mondjuk almát, vagy epret mondanál, de a spenót az kibújik a földből, és ehető... nem kell "érnie"
Szerintem a spenót pont az a növény, ami frissen a legegészségesebb, minél hamarabb elkészítve.
Persze "tudományosan" és "áltudományosan" nem tudom alátámasztani a véleményem...
Én is láttam azt a műsort, megdöbbentem, hgoy minden tesztnél vitamintartalom tekintetében a fagyasztott nyert a frissel szemben.
Állítólag azért is, mert azokat nagyon hirtelen fagyasztják, tehát nem úgy, mintha te beteszed a fagyóba és fél-1 órán belül megfagy.
Persze, amit otthon a saját kertedből veszel, az a legjobb sztm. De ha bolti, akkor 1000x inkább fagyasztott, mint friss.
2 hete vettem paradicsomot, még van belőle 1, ugyanúgy néz ki, mint amikor megvettem, nem is rohad, nem plöttyed... szerintetek mi minden sz.r lehet abban?? Űgyhogy nem is veszek, megvárom, amíg anyukáméknál terem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!