Jobb ha én veszem meg a zöldborsót és megpucolom (kifejtem) vagy jó a fagyasztott zöldborsó is?
Nekünk néha van a kertben borsó, én szeretem fejtegetni és úgy közben enni is :)
Szerintme nagyon jó főleg ilyenkor finom levest csinálni belőle, mennyei!
De mi szoktunk üvegeset, vagy fagyasztottat is venni legtöbbször az is nagyon finom. (Márkát nem tudom, anyukám veszi).
Azzal szokott probléma lenni ha borsófőzelékbe üvegeset teszünk mert akkor olyan édeskés íze lesz az egésznek nem is borsó, az nem finom.
Szóval ha teheted vásárolj/szedj friss zöldborsót, de a fagyasztottak közt is van nagyon jó.
Nemrég olvastam egy tanulmányt a fagyasztott zöldségekben sokszor több a vitamin, mert leszedés után nemsokára fagyasztják. A rendes meg lehet sokat áll a polcokon...
Persze ez nem borsóra volt írva hanem egyebekre, de szinte minden zöldségre/gyümölcsre igaz.
Sajnos nem igaz, hogy a mirelit is ugyanolyan jó, a tápértéke folyamatosan csökken, minél tovább tárolod.
A friss zöldségnek párja nincs. Nyáron inkább ezt válaszd. Természetesen télen, amikor nincs friss, jó a fagyasztott is, az is több a semminél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!