Kisfiamnak alig lehet hátra húzni a fitymáját. Azzal riogat az anyósóm és a sógornőm, hogy ezt majd műteni kell. Tényleg ennyire súlyos lenne a helyzet?
Ezt inkàbb egy orvosnak kellene megmutatnod,nem biztos hogy az anyosodnak meg a sogornödnek igaza van,de a biztonsàg kedvéért megmutatnàm az orvosnak.
És akkor biztos leszel benne, hogy mi a jo és mi a nem.
Nekem nincs kisfiam igy pontos tanàcsot nem tudok mondani,de akàrmilyen vàlasz is érkezik utànam,mindenesetre orvoshoz mennék.
szia
nyugodj meg, nagyon sok kisfiú születik fitymaszűkülettel. Minden este a fürdetéskor óvatos lazításokkal lehet kezelni, de tényleg csak óvatosan! Nyilván majd a doki fogja megmondani, mennyire van letapadva!
Nincs okod nyugtalankodni, a riogatásokra pedig ne figyelj!
Felesleges!
szia!
Én úgy tudom hogy egy éves koráig nem kell hozzányúlni! Most ez a "trend"! A nagy fiamnál nem túl gyakran húztuk hátra, mégsem volt letapadva (11 éves), a kicsinél meg még meg sem próbáltam mert azt mondták még nem kell (5 hónapos).
Szia!
1 éves koráig csak fürinél kell óvatosan!!! hátrahúzni, ameddig engedi a bőr. Ne erőltesd, mert beszakad a bőr és még nagyobb gondot csinálsz! Ha addig nem jön fel a bőr, menj el gyerekurulógushoz és elmondja mi a teendő. A fitymaszűkületnek több fokozata van. Van akinek -ez a legenyhébb- a füris huzogatás elég. Van akinek a doki húzza hátra és utánna kamillázással rendbe jön. Van az a fajta, ami nekünk volt, amikor "sok" rajta a bőr. Ilyenkor egy kis műtéttel körülmetélik, részlegesen vagy teljesen. Nem kell megilyedni, nem vészes, (még mielőtt lehurrog vki!). Nálunk a nagyfiamat körülmetélték és nagy a valószínűsége a kicsit is kell. (dokibácsi azt mondta, ennek a csajok fognak örülni, ha eljön az ideje!:-)))
2 fiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!