Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiamnak alig lehet hátra...

Kisfiamnak alig lehet hátra húzni a fitymáját. Azzal riogat az anyósóm és a sógornőm, hogy ezt majd műteni kell. Tényleg ennyire súlyos lenne a helyzet?

Figyelt kérdés
De hát még csak 2hónapos! 1éves koráig hozzá se kéne nyúlni. Hiába mondom nekik,hogy ez normális,ők csak mondják a magukét. Tényleg számít,ha már most le van tapadva,akkor ha nagyobb lesz, se lesz jobb?
2008. okt. 24. 10:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%

Ezt inkàbb egy orvosnak kellene megmutatnod,nem biztos hogy az anyosodnak meg a sogornödnek igaza van,de a biztonsàg kedvéért megmutatnàm az orvosnak.

És akkor biztos leszel benne, hogy mi a jo és mi a nem.

Nekem nincs kisfiam igy pontos tanàcsot nem tudok mondani,de akàrmilyen vàlasz is érkezik utànam,mindenesetre orvoshoz mennék.

2008. okt. 24. 10:42
 2/12 anonim ***** válasza:
35%

szia

nyugodj meg, nagyon sok kisfiú születik fitymaszűkülettel. Minden este a fürdetéskor óvatos lazításokkal lehet kezelni, de tényleg csak óvatosan! Nyilván majd a doki fogja megmondani, mennyire van letapadva!

Nincs okod nyugtalankodni, a riogatásokra pedig ne figyelj!

Felesleges!

2008. okt. 24. 10:44
 3/12 anonim ***** válasza:
63%
Nagyfiam most 8 éves, kicsinek neki se lehetett hátrahúzni és azt mondták, hogy nem is szabad piszkélni, mert könnyen beszakadhat és begyulladhat. Kb 2 éves volt amikor lekerült róla a pelenka és a doki hátrahúzta. Utánna kellett minden nap ovatosan hátrahúzni és semmi gondja nincs. Ilyen picinek ne próbálgasd, mert lehet, hogy nagyobb bajt csinálsz. Kicsi fiam 6 hónapos nem is próbáltam hátrahúzni neki. Majd ha nagyobb lesz a dokinénink megoldja. Nyugodj meg nincs vele semmi gond ez teljesen normális dolog.
2008. okt. 24. 11:33
 4/12 anonim ***** válasza:
17%
Miért huzogatod?féléves koruk után kell hátra húzni ha akkor nem jó akkor mutasd meg a dokinak!Ki mondta ezt a baromságot h. piszkáld?Csak neki lesz rossz.csak a fürcsinél huzd hátra amig megtisztitiod!és ennyi.
2008. okt. 24. 12:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó. Nem húzógatom,nem is írtam ilyet!
2008. okt. 24. 14:03
 6/12 anonim ***** válasza:
72%

szia!

Én úgy tudom hogy egy éves koráig nem kell hozzányúlni! Most ez a "trend"! A nagy fiamnál nem túl gyakran húztuk hátra, mégsem volt letapadva (11 éves), a kicsinél meg még meg sem próbáltam mert azt mondták még nem kell (5 hónapos).

2008. okt. 24. 15:01
 7/12 anonim ***** válasza:
32%

Szia!

1 éves koráig csak fürinél kell óvatosan!!! hátrahúzni, ameddig engedi a bőr. Ne erőltesd, mert beszakad a bőr és még nagyobb gondot csinálsz! Ha addig nem jön fel a bőr, menj el gyerekurulógushoz és elmondja mi a teendő. A fitymaszűkületnek több fokozata van. Van akinek -ez a legenyhébb- a füris huzogatás elég. Van akinek a doki húzza hátra és utánna kamillázással rendbe jön. Van az a fajta, ami nekünk volt, amikor "sok" rajta a bőr. Ilyenkor egy kis műtéttel körülmetélik, részlegesen vagy teljesen. Nem kell megilyedni, nem vészes, (még mielőtt lehurrog vki!). Nálunk a nagyfiamat körülmetélték és nagy a valószínűsége a kicsit is kell. (dokibácsi azt mondta, ennek a csajok fognak örülni, ha eljön az ideje!:-)))

2 fiú anyukája

2008. okt. 24. 18:06
 8/12 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó vagyok. A műtétre ált.ban szobatisztaság (2-3 éves kor)után kerül sor.
2008. okt. 24. 18:10
 9/12 anonim ***** válasza:
63%
Szia, elég eltérőek a vélemények én a saját tapasztalatomat írom le. Amikor a kisfiam pici volt a dokink azt mondta ne nyúljunk hozzá, majd ha nagyobb lesz. De volt egy nagyon "okos" védönönk aki kétszer is hátra húzta neki úgy hogy vérzett, ezután anyira letapadt hogy sebész kellett hogy berepessze akkor már 3 éves volt mert a gyerekorvosunk azt mondta addig várjunk. A sebész beavatkozása után egy hétig nagyon fájt neki de utána már nem volt semmi gond vele és egyedül hátrahúzza magának azóta is. Akkor megfogadtam hogy ha lesz még egy fiamnem engedem hogy hozzá nyuljon bárki (kivétel a gyerekorvos)és hogy valaki befolyásoljon azzal hogy kell-e neki húzogatni. Szerinte értesd meg anyosódékkal hogy ma már nem azt mondja az orvostudomány mint 20 30 évvel ezelött.
2008. okt. 24. 19:17
 10/12 anonim ***** válasza:
48%
Szia! Most látom, hogy azt írtam véletlenül, hogy egy éves koráig. Helyesen: egy éves korától! kell fürinél tornáztatni a bőrt. Bocsi!! Bőven ráérsz még ezzel foglalkozni. Nem is értem anyósodat, mit akar egy 2 hónapossal!?
2008. okt. 24. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!