Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vállaljak valaha gyereket?

Vállaljak valaha gyereket?

Figyelt kérdés
30 közepén vagyok, és sose vágytam ilyenre, most meg annál inkább nem, nem olyan dolgok történnek a világban, hogy azt szeretném, hogy megtapasztalná egy gyerek. 10 éven belül még biztos nem fogok, teljesen más is köt le, gyűlölöm a családias dolgokat is.
2017. nov. 25. 19:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
37%

3as vagyok.

Nincs benne anyai ösztön, mert férfi.

Igen, az értelmes embereket kiközösítik manapság. Ha nem támogatod a nyilvános szoptatást, a fészbukot, a kereskedelmi csatornákat, a nyomjunk a gyerek kezébe tabletet mert idegbajt kap a 20 perces úton, a vigyük az óvoda kapujáig a prücsköt kocsival mert nem tud gyalogolni, a mutogassuk a munkahelyen a 4 hetes csecsemőt télvíz idején dolgot, a vegyünk meg mindent karácsonyra hitelből felfogást akkor igen, furcsán néznek rád. A gyereket meg kiközösítik. És amikor hazakullog sírva, hogy őt mindenki utálja és igenis kell neki egy iPad ötödikben, akkor eláshatom magam és az elveimet, és nevelhetek a gyerekemből egy béna zombit - de legalább nem lesz egyedül.

Ha mindezeket nem akarják lenyomni a torkomon akkor simán nem érdekel.

Lehet ezt is lepontozni, tudom, fáj az igazság.

2017. nov. 25. 21:49
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

11.

2 gyerekem van és általánosságban ez nem igaz amit írsz. De nyugtasson téged ez a gondolat, hogyha mással nem is, de ezzel talán te különb lehetsz másnál.

2017. nov. 26. 06:19
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

11-es

Igen, sajnos ilyen lett ma a világ, sok szülőnél ezt látom... de ez nem jelenti azt, hogy ha majd egyszer szülők leszünk a párommal (ami legalább 5 év még) úgy fogjuk nevelni őt, ahogy a társadalom meg a technikai fejlődés elvárja.

N

2017. nov. 26. 09:28
 14/16 anonim válasza:
100%
Hát nekem erröl az jutott eszembe, hogy ha anyáink is így gondolkodtak volna akkor most senki nem irkálna a GYK-n mivel nem is lenne. Nekem van gyerekem és nem gondolom hogy butábbak lennének mint mi voltunk annyi idős korunkban.
2017. nov. 26. 19:29
 15/16 A kérdező kommentje:
13, hiába nem neveled úgy, nem fog tudni vele mit kezdeni. Én se úgy nevelném, de akkor meg szenvedne a magánytól. Ha valaki tucatgyereket akar, annak hajrá, én biztos nem ilyet, és inkább nem is, mert tudom, hogy felnőtteknek-gyerekeknek egyaránt milyen nehéz, ha nem a tömeggel sodródik. Nem is az a baj, hogy tucat, hanem hogy a mai tucatnak nagyon felszínes mindene. Suliba biztos nem járatnám, csak magánsuliba.
2017. nov. 28. 07:38
 16/16 anonim ***** válasza:

13-as vagyok.

Igen, értem, hogy mire gondolsz, de pl. én semmiben nem szenvedtem hiányt attól, hogy nem vagyok fent egyik közösségi oldalon sem és hogy nem azt csináltam, amit a körülöttem lévő társaság elvárt. Biztos, hogy még nehezebb lesz gyereket nevelni évek múlva, de az biztos, hogy tartani fogom magam akkor is a mostani elveimhez. A még csak 3-4 éves gyerekem nem fogja az okostelefont meg a tabletet simogatni, ha hónapokig hisztizik érte, akkor sem. Sok szülő itt rontja el, hogy túl korán engedi meg, hogy megismerkedjen a gyerek az internettel, a médiával, az egyre gyorsuló világgal. '98-as vagyok egyébként, szóval az én korosztályom is bőven benne van már ebben a felgyorsult világban, de ha körülnéznél az osztályomban, azt látnád, hogy mindenki nyomogatja a telefont, csak én nem. Mert nem érzem szükségét, és annak sem, hogy valamilyen közösségi oldalon fent legyek. Tudom, hogy a későbbiekben (egyetemen, munkahelyen) már tényleg szükségem lesz rá, de akkor csinálok majd egy profilt, amikor én akarok és nem azért, mint a mai fiatalok (főleg a 14-15 évesek), hogy mindent megmutassanak a világnak az életükből.

Lehet, hogy engem neveltek túlságosan maradian, vagy maga a természetem is ilyen, de én azt a hagyományt szeretném továbbadni, amit a szüleimtől és az első néhány évemben az óvodában/iskolában kaptam. Egyébként biztos, hogy sokszor fogok szembesülni ezzel a témával, kisgyermeknevelőnek fogok tanulni, sok szülőt és gyereket látok majd nap mint nap és őszintén szólva nem biztos, hogy minden tetszeni fog...

Bocsánat, ha hosszú monológ lett, nem tudtam magamban tartani.

2017. nov. 28. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!