Nem lenne furcsa, ha anyukám segítene nálunk napi 8 órában?
Tavasszal ikreink lesznek, már van két gyerekünk (a nagy januárban lesz 5 éves, a kicsi most lett 2). A férjem itthon lesz velünk az első hónapban, de utána ugyanúgy dolgozni fog, mint most. És van, hogy csak 9-re megy dolgozni, de máskor már 7-kor indul itthonról és mivel kötetlen a munkaideje, ezért az sem biztos, hogy mindig tudna menni a nagyért óvodába, vinni edzésre, angolra. Nekem ez a két babával és egy 2 évessel szintén nem lenne könnyen kivitelezhető, hiszen mire hazaérnék velük, mindenkit rendbe tennék, indulhatnánk is vissza a nagyért.
Szóval arra jutottunk, hogy felveszünk valakit napi 8 órába, aki nem csak a gyerekekkel lesz, hanem takarít, rendet rak, vasal, tereget, stb.
Anyukám nagyon ez ellen van, mert hogy ő nem dolgozik és tudna ugyanígy segíteni, miért akarunk egy idegent az otthonunkba... Csak nekem ez olyan furcsa, hogy minden nap együtt lennénk és attól félek, hogy egy idő után konfliktusaink lennének, hiszen csak nem olyan lenne, mintha alkalmazottként lenne nálunk.
Én biztos meghülyülnék, ha napi 8 órában ott lenne egy idegen a házamban, de ha a saját anyám lenne, attól is. Persze idővel biztos meg lehet szokni mindkét verziót :)
Lehet az is opció, hogy megpróbáljátok anyuddal és ha nem megy, akkor még mindig kereshetsz valakit. A gyerekeknek lehet jobb lenne amúgy a nagyszülővel..
Több baráti család csinálja úgy, ahogy mi szeretnénk és a gyerekek hamar megszokták, nálunk sem volt gond soha, ha a bébiszitter ment a nagyért, vagy vitte el őket erre-arra.
Viszont anyukámnak nem mondhatom meg nyíltan, hogy mit csináljon, mert elég önfejű tud lenni és még most is van, hogyha valamiben nem értünk egyet a gyerekek körül, csak azért is úgy csinálja, ahogy ő gondolja, hogy jó... És félek, hogy két újszülött mellett nem lesz elég türelmem elviselni az okoskodásait.
Meg nem tudom elképzelni, hogy ő húzza át az ágyneműnket, vagy vasalja a ruháinkat... Csak ugye megbántani sem szeretném.
Kedves Kérdező!
Vegyél fel bejárónőt,anyukádat meg hagyjad unokázni.
Én anyukám is olyan lehet mint a tied, nálunk is lenne konfliktus ha hagynám.Nyáron volt itt nálunk,vigyázott kicsit a kisfiamra pár napig.Na ez alatt ő eldöntötte,hogy milyenre cseréli ki a függönyünket,meg mit hogy rendez majd át.Én meg mondtam,hogy nem,semmit sem csinál,mert ITT MI ÉLÜNK.CSAK UNOKÁZNI JÖHET HOZZÁNK.
Aaaa, bár az én anyám érne rá napi 8órát unokázni!!! <3 de sajna aktívan dolgozik
(Szintén ikreket várok a most 2éves mellé)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!