Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Árt a vizkő a babáknak?

Árt a vizkő a babáknak?

Figyelt kérdés
A felforralt babavizet átszúröm 2-3x is gézen mégis marad vizkő benne. Mit tehetek még? Úgy sajnálom hogy ilyen vizet kell innia. A tápszerhez és a teához kell a viz, napi kb fél liter fogy el. 7hósak vagyunk.
2008. okt. 23. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit drágább, de vehetsz babavizet, ha gondolod:-)
2008. okt. 23. 18:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Babavizt forralok. Felbontás után 1 napig áll és az el nem fogyasztott részt forralom fel.
2008. okt. 23. 18:04
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom, hogy vagytok eleresztve anyagilag, de szerintem szerezz be egy reverz ozmózisos víztisztítót. Ez ugyanis kiszűr minden nem a vízbe való dolgot: vízkövet is, klórt is.

A kérdésedre válaszolva: a vízkő nem csak a babák veséjét teszi tönkre, hanem a felnőttekét is, nem beszélve azokról a szennyeződésekről, amik még a csapvízben vannak. (Pl hormonok is vannak a csapvízben, ez komoly! nekem azóta nem nőnek csúnya vastag szőrszálak az államon, és nem olyan sötét a bajuszom, amióta tisztított vizet iszom! Valljuk be, nem szép látvány egy szakállas nő...)

Ugyan még nem született meg a baba - nincs már sok hátra - de mi is tisztított vizet iszunk, és a baba is csak ezt fogja kapni.

Árban kb 60-100 ezer forint közt van, plusz félévente-évente kell szűrőt cserélni benne, ez olyan 15.000 forint körül van. Szerintem az egészség megér ennyit.

Minden jót,

36 hetes pocakos

2008. okt. 23. 18:37
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Megint én:

[link]

erről van szó.

2008. okt. 23. 18:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Babavízben vízkő??? Nem a forralás közben kicsapódó ásványi anyagokat látod? Babavízben nem szabadna vízkőnek lenni.
2008. okt. 23. 20:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Miben forralod a babavizet? Nem vízforralóban? Nem lehet, hogy azt kellene vízkőteleníteni?
2008. okt. 24. 07:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Lábasban forralom amit kisúrolok minden forralás után.
2008. okt. 24. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!