Hány hónapos volt a babátok mikor már egyedül le tudott csúszni a játszótéri csúszdán?
Tavaly már csúszott nyáron, olyan 10-11 hónapos lehetett.
Augusztusban volt egy éves, akkor már egyedül fel is ment a létráján, pedig csak 13 hónaposan kezdett kapaszkodva járni.
Most 21 hónapos, és hason fejjel előre, hason lábbal előre, és ülve is lecsúszik.
Sőt, a rövid csúszdán segítség nélkül visszamászik.
16 hónapos korától teljesen egyedül. DE!!! ez a csúzda tömött lépcsőjű, nem teljesen meredek, amikor felér van egy 2-3 méteres kilátó rész, majd azután jön a csúzda, ami csiga alakú. A fiam fent a sima részen, ami kilátó, ott megfordul négykézláb és hason jön le, de nem fejjel lefelé.
Nemtudom, hogy érthető volt -e, amit írtam.
Húúh, elég nagy eltérések vannak itt :) Gondolom attól is függ, hogy mennyire bátor a gyerek, na és az anyuka is, mert én is attól félek ( mint ahogy az egyik válaszoló is írta ), hogy ha majd egyedül csúszik a fiam, akkor a csúszda végén bevágja a fejét :S
Még ráérünk begyakorolni, mert még csak 1 éves a kisfiam.
Köszi a válaszokat!
2. vagyok.
Én nem féltettem, párszor bevágta a buciját, párszor sikítófrászt kaptam tőle, de engedem.
Vagány kiskölök, én pedig nem akartam, h féljen, próbáljon ki mindent.
Az, h egyedül csúszik, annak köszönhető, h akkora lendülettel vágódott a csúszdába már tavaly is, h volt pár alkalom, mikor egyszerűen nem tudtam elkapni. A csúszda előtt műfű van, kicsit meglepődött, de felugrott, megrázta magát, és mászott vissza a létrához.
A létránál tanult meg felállni is:) Nagyon közel vannak a létrafokok egymáshoz, egy nagyobb gyereknek már csak a cipője orra fér be közé.
A másik játszin olyan magasan van az első fok, h nekem kellett feltenni a gyereket, kb (neki) csípőmagasságban van az első. Annyira dühítette, h nem megy egyedül, h addig szórakozott, míg gyakorlatilag spárgában, de feljut:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!