Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindent úgy csináltatok a...

Mindent úgy csináltatok a gyereketek születése után, mint ahogy előtte terveztétek?

Figyelt kérdés
Én például mindig azt mondtam, hogy a gyereknek külön szobába kell aludnia már az elejétől. Ahhoz képest mellettem alszik az ágyban. Szerintem lesznek majd még ilyenek. Teljesen más dolog beszélni a gyereknevelésről, mint csinálni.
2017. nov. 17. 22:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
61%

Nem. Az alvás nálunk is úgy volt, hogy én határozottam állítottam, hogy a külön szoba a normális, mi sosem fogunk együtt aludni. Dehogynem. Fél évesen kezdett elég sokszor kelni éjjel, azóta első ébredéstől együtt alszunk (az megmaradt, hogy a saját ágyába teszem le, így van közös időnk a férjemmel este nyugiban). Nagy együttalvás párti lettem, én ugyanúgy igénylem, mint a gyerek :D apának sincs semmi kifogása.

Aztán a szoptatás... valami nyűgnek képzeltem el, tartottam is tőle, ezért állítottam,hogy én aztán csak addig szoptatok, amíg "muszáj", kb. 6 hónapig, és minél előbb hozzátáplálom. Aha, 6 hónapig kizárólag szoptattam, és végül 2 éves kora után választottam el.

Alkalmanként, kirándulások alkalmával akartam hordozni, a vége az lett, hogy babakocsit alig használtunk, néha még most is hurcizunk, bár már főleg sétál a kisasszony (2,5 éves).

Nem tartottam katonás napirendet, az alvás kb. ugyanakkor volt, de enni nem kötelező délben meg ilyenek, csak ha éhes.

A lányom születése előtt hajlamos voltam inkább a régebbi elvekben hinni, amit anyáink alkalmaztak, azt tartottam jónak. Szülés után viszont ezeknek az ösztöneim, érzéseim totál ellentmondtak, úgyhogy végülis semmit nem csináltam úgy, inkább a kötődő nevelés irányába fordultam.

Ami tényleg úgy is lett azok közül, amit előre mondtam, az az, hogy nem hagyom sírni, és amíg picike, abszolút igény szerint szoptatom.

2017. nov. 18. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!