Hogy vegyem rá a férjemet a baba-témára? Hagyjam abba a gyógyszert a tudta nélkül?
28 éves vagyok, május óta vagyunk házasok (a férjem 38 éves).
Anyagilag nem jelentene gondot, itt van a hatalmas ház, nincs semmilyen hitelünk és jól is keresünk (én jogász vagyok, ő vállalkozó).
8 éven át voltunk szeretők, 2 éve élünk együtt.
Mikor összeköltöztünk, felhozta, hogy legyen gyerekünk, de akkor még nem volt meg a szakvizsgám, dolgozni szerettem volna és nem éreztem az égető vágyat egy baba iránt. Viszont már akarom és nem 30-31 évesen szeretném az első gyerekünket...
A legjobb barátnőm azt tanácsolta, hogy ne szóljak a férjemnek arról, hogy nem szedem már a fogamzásgátlót, mert úgysem adná be a válópert egy nem tervezett baba miatt, főleg, hogy már régebben ő akarta.
De ez nem túl aljas?
Mi is a gyerek miatt mentünk szét, csak a feleségem megszülte a babát mikor tudta értelmi sérült lesz, és egy szemgolyó hiányzott.
Milyen élet ez egy gyereknek? Borzalom.
Szerintem ott kellene kezdened,hogy elmondod neki,hogy te gyermeket szeretné,és megkérdeznéd ő hogyan áll a témához...még az is lehet,hogy pozitívan és ő is akarja,erre miért nem gondoltál??
Mert xy válik a "gyerek miatt"... Z meg ha rákos,akkor egész életében attól fog rettegni mi lesz ha ő is???
Nem kell mindennek elhordani úgy, hogy semmilyen részletet nem ismertek az életünkből. Ráadásul nem is arra voltam kíváncsi, hogy ki mit gondol itt rólam, igazából lepereg.
Beteg baba esetében nyilván más a helyzet, úgy valószínűleg én sem akarnék gyereket.
De miért nem a férjeddel beszéled ezt meg?
Felnőttek vagytok elméletileg de gondolkodásod inkább 14 éves kb.
Aljas igen
A gyerekkel nem láncolod magadhoz semmi képp de furcsa egy kapcsolat.
Lehet a férjed megcsal azért nem akar már tőled.Mondjuk szerintem ezt megtudná szegény menekülne
Megcsalni biztosan nem csal meg, nem kell minden problémára azt gondolni, hogy "úristen tuti félre megy".
Egyszerűen csak tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, hogy aki esetleg volt hasonló helyzetben, mit tett.
Nem értem, miért nem tudod ezt vele megbeszélni? Elvileg a társad, vagy mi...
KOMMUNIKÁCIÓ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!