Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van energiájuk az emberek...

Hogy van energiájuk az embereknek több gyerekre?

Figyelt kérdés
Nekem még nincs, de van sok gyerek a rokonságban és voltam babysitter is, egyszerűen nem értem, szerintem 1 gyerek is sok türelmet, energiát igényel, nemhogy 2+..mikor mondjuk van egy 1-2 éves gyereked, aki épp a dackorszakát éli, akkor miért jön rád az az érzés, hogy neked kell mégegy? Nemis tudom elképzelni, hogy mikor megszületik a következő kicsi, hogy van idő/energia a nagyobbra is figyelni? Azt meg már el se tudnám képzelni, hogy még egy harmadik is jöjjön..:D Hogy nem lesznek ettől idegroncsok a szülők? Vagy csak most tűnik nehezebbnek, mint amilyen valójában?

2017. nov. 9. 08:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

27 hos volt a nagy mikor a kozepso szuletett.a nagy egy nyugodt,csendes gyerek volt.en fiatal(piszkosul fiatal ;) )nem volt nehez 2 gyerekkel sem.a kozepso cicifuggo volt,de jol aludtak.nem sresszeltem mindenen.ha epp nem volt kesz az ebed alvas elott akkor hideget ettek,es ebredes utan ettek ebedet.

A 3. Kesobb jott,o most 19 hos.a nagy 11 lesz januarban,a kozepso 9 tavasszal.

Most is van idom mindenre pedig a kicsi bepotolja a nagyok rosszasagat boven.

Tanulni is van idom a nagyokkal,es ellenorizni a lecket.taskat becsuletesen bepakoljak maguk.elrakodnak a szobajukban.jatekokat,ruhakat is.ezt azt mar besegitenek a haztartasban.

Heti 1x elmegyek baratnommel kicsit csavizni.ergo magamra is van idom.

Amikor epp szaralvo idoszaka van a picinek akkor magunk koze rakom,ugy sokkal jobban alszik olyankor,es igy mi is alszunk.

Minden nap van leves es masodik,minden este elpakolok lefekves elott igy kupleraj sincs.

Szerintem semmivel nem nehezebb 3 gyerekkel mint 1 el.

Nem vagyok idegroncs,nem maszkalok egesz nap macinaciban sem.parommal is van idonk egymasra.

Nem tudom ebben minek kellene neheznek lennie,de tenyleg.

2017. nov. 9. 20:17
 12/16 anonim ***** válasza:
Ugyanez a kérdés jár a fejemben. Két hónapos a fiam. Szeretnék majd kis testvért, hogy legyen kire támaszkodnia a nagy világban... De hogy én még egyszer ezt végig csináljam...? Uhh... Hát, durva... :D
2017. nov. 10. 08:50
 13/16 A kérdező kommentje:
#12 sosem értettem, hogy miért a testvér lenne az, akire támaszkodhat az ember. Én egykeként is tök jól ellennék, sőt legszívesebben az lennék, a saját lábamon álltam mindig is, soha nem kellett a nővéremre támaszkodnom, nemis értem, miben kéne? A fiad is egyszer önálló felnőtt férfi lesz, miért kéne bárkire is támaszkodnia? Főleg nem a kistestvérére fog, ha már valakire akarna..:D Ismerek több egykét is és teljesen jól elvannak így, függetlenek, önállóak. Csak emiatt nem kell mégegy gyereket bevállalni.
2017. nov. 10. 09:11
 14/16 anonim ***** válasza:
2. vagyok! Nem azért szerettem volna még egy gyereket, hogy legyen kire támaszkodni a nagynak! Még egy gyereket akartunk, nem pedig tesót a lányomnak :) A kaja: Nincs mindig leves és második, de minden nap főtt étel van. Délutáni és az est alvás előtt a játékokat összepakoljuk, a lányom is segít, néha a kisfiam is. Nálunk mindennek megvan a helye, szeretem, ha a gyerekszobák is rendezettek. A mi hálónkba a gyerekek pl nem hordhatnak játékokat. Itt most nem arról van szó, hogy nem jöhet be egy macival a kezében, de az nem játszótér. A konyha és a dolgozószoba is hasonló terület nálunk. A lányom mindig csak pár játékot vesz le a polcáról, a fiam pedig mindig kap egy kosárba, azokat pár naponta cserélem, így nincs terítve az egész ház, neki pedig "újak" az aktuális játékok. Figyelek arra, hogy mind a kettővel legyen privát idő, amikor csak vele foglalkozunk picit. Két gyereket terveztünk, harmadikat nem szeretnénk, így kényelmes nekünk. 5 év múlva lehet, hogy másképp gondoljuk, de nekünk most így teljesen jó :)
2017. nov. 10. 12:15
 15/16 anonim ***** válasza:
...mondjuk mert ha a szülők meghalnak, milyen jó, ha a tesók összetudnak tartani. Bárhány évesek is legyenek. Ez a veszett nagy megtudok állni a saját lábamon pénzhajhászós világ durván átment érzelem mentesbe!!!! Nagyon is látom anyuékon, akik bár sokan voltak tesók, sokan közülök már meg is haltak, de milyen örömmel jönnek össze akik megmaradtak és milyen jól esik nekik együtt kimenni a temetőbe akár, emlékezni. De csak úgy összeülni is. Ez nem a pénzről szól. Azt is látom, ha bármi bánatom van,milyen jó a tesómat felhívni, ő teljesen máshogy értékeli a dolgokat, mint akár egy barátnő. Ő sosem érdekből válaszol akár jót, akár rosszat. Egy barát soha nem lesz annyira tisztaszívű veleünk szembe, mint egy testvér. Hát inkább legyen sok testvérem, szerényebb körülmények között, mint gazdagon egyedül. És amikor látom a gyerekeimet együtt cseperedni, imádkozok, de közben nyugodtság tölt el, ha velünk bármi is lesz, akár most akár később, ők együtt lehetnek, sokkal könnyebb lesz nekik
2017. nov. 10. 14:24
 16/16 anonim ***** válasza:
Utolsó! Persze jó dolog a tesó, de ne azért akarjon már az ember még egy gyereket mert "kell"! Különben meg az anyagiak igen is fontosak! Nekem fontos, hogy magamra is tudjak költeni, ne csak a gyerekekre! Nekem is kell az új ruha, cipő sőt még némi kultúrprogram sem árt. 2 voltam
2017. nov. 10. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!