Hogy van energiájuk az embereknek több gyerekre?
Attól függ milyenek a gyerekek. Nekem két lányom van, a nagy februárban lesz 3, a kicsi 16 hónapos. Teljesen egyedül nevelem őket ráadásul. Nincs dackorszak, bármit meg tudok csinálni mellettük, bárhova el tudok menni velük, szépen eljátszanak egész nap egymással vagy egymás mellett. Tévét se kell bekapcsolni nekik szerencsére, anélkül is feltalálják magukat.
Olyan édesek, amikor ülnek egymás mellett mindkettő elmerülve a kis olvasmányába, én meg áldom a sorsot, hogy ilyen jólsikerült gyerekeket kaptam :)
Én sem tudom, pedig én is ismerek olyat, akinek pár hónapos a kisbabája, és (elvileg) most, a legfárasztóbb, kialvatlan időszakban azt mondja, hogy neki 4 kell... Az én kisfiam olyan élénk, hogy biztos nem bírnék el még egyel, vele is néha nehezen tartom a lépést.
Szerintem egyébként nem mindenki bír el velük, ahol pl. 3 van. Csak úgy halkan teszem hozzá. Illetve nem híresztelik, hogy hogy telnek a napok. Pl. meleg kaja sokszor nincs, a bébi 4-5 naponta fürdik (csodás lehet, mikor naponta többször kakil is, a törlőkendő mégse helyettesíti a fürdést). A nagy, aki már iskolás, vagy tanul, vagy nem, vagy összerakja a táskáját, vagy a fele kimarad... A középsőt nem tudom. Szóval szerintem ne hidd, hogy úgy működik, hogy minden gyerek szuperül el van látva testileg-szellemileg, a lakás ragyog, meg a többi...
Nekem anyukam azt mondta, hogy 2 gyerekkel konnyebb, mert azok eljatszanak egyutt. Illetve 2 gyerekkel lazabb a szulo is, nem stresszeli magat halalra egy gyereken, mert ott van a masik is es igy nem jut energia arra, hogy felesleges hulyesegekbol problemat csinaljon.
Amugy nem tudod ugyse elkepzelni, milyen a tobb gyerek. Ha mar megvan, akkor meg szinte maguktol tortennek a dolgok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!