Újszülöttnek mit szokás adni?
Kicsit bizonytalan vagyok, eddig nem sok babó volt a családban. :)
Sógornőm nemrég szült, megyünk babát látogatni, majdnem egy hónapos lesz addigra a pici. Leendő keresztlányunk is lesz, de persze az még odébb van. :)
Szeretnék valami ajándékot adni, de elég bizonytalan vagyok. Mindene megvan a babának, szépen bevásároltak neki előre.
Egyelőre, amit ajándékba szántam, az egy kiskabát+sapi+kiscipő, amolyan sétálós öltözék, kötött így télire. (*Számomra* különleges szett, még nagymamám készítette. Ő már nem él, de nekem egy egész kelengyét összeállított, ha majd egyszer lesz gyerek, saját -
messze földön híres - munkáiból, ezt abból választottam.)
Nem akarok túl nagy dolgot adni nekik, nemrég esküdtek, akkor nagyobb összeget kaptak babára tekintettel, meg hát mi sem állunk úgy anyagilag most. De kicsit úgy érzem, hogy ez kevés, nem? Illene még ehhez adni valamit, vagy egyénisége miatt "nagy dolognak" számít?
Az is felmerült bennem, hogy megkérdem az anyukát, minek örülne, de nem akarok úgy járni sem, hogy esetleg olyat mond, amit nem tudunk előteremteni.
Ti minek örülnétek ilyen helyzetben? Előre egyeztetett ajándéknak? Elég lenne, amit írtam? Vagy kéne még mellé más, amolyan ajándékcsomagként?
Mi nem vártuk el, hogy bárki ajándékot hozzon, de mindennek örültem amit kaptunk. Mi is megvettünk a babának mindent (még túl sokat is) mégis örültünk, mert jó szívvel adták. Ha nincs még babanaplója az jó ötlet lehet (ilyet te magad is készíthetsz ha ügyes kezű vagy csak nézd meg egy boltiban, hogy milyen belülről), vagy pl a pelus tényleg mindig elfogy és jól jön. Kis takaró is jó ötlet, az maradandó és mindig elfér egy plusz belőle. :)
Szerintem ne stresszeld ezt túl, bárminek örülni fognak. :)
Nemrég szültem igy tapasztalatból írom :) biztos hogy sok rágóka meg rongy baba meg játékot fog kapni,én aminek tényleg örültem az a nagyobb ruhák mert ugye szinte mindenki olyat hozott ami éppen akkor volt jo rá,de ezeket megvettük mi korábban igy csak egyel több lett :)
Amit még szivesen fogadtam,az egyedi rucik pl body.Az egyikre nyomtattak egy képet rólam és a férjemről apa okos anya mindent tud felirattal.Egy másikra a versenyautonk fényképe van (mi rallyzunk mindketten) és mivel fiunk van imádjuk rajta ezt látni :)
Nagyon jo ötlet vásárlási utalvány is DM vagy rossmann,arra költi az anyuka amire akarja
Köszönöm a sok választ, mindegyik hasznos volt! :)
Okulásul, ha valaki hasonló problémával küzdene a jövőben:
Végül odaadtuk a kiskabát+sapi+kiscipő triót, nagy volt az öröm, értékelték, hogy kézzel készült, és pláne örültek neki, hogy ezt nem fogja egy hónap alatt kinőni, sokáig jó lesz. :)
Az itt kapott tippek közül plüss bigyókat, meg Karamalz italt szereztünk be még, az is nagy sikert aratott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!