Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden babát el kell vinni...

Minden babát el kell vinni külön csipővizsgálatra?

Figyelt kérdés
Kicsit megijedtem itt egy kérdéstől. Nekünk nem szültek sem a kórházban, sem a védőnő, sem a gyerekorvos, hogy a kisbabát el kell vinni csipővizsgálatra. Nálunk a gyerekorvos, akihez az első hat hónapban havonta vittem a fiamat minden alkalommal szétfeszítette a kisbaba térdeit oldalra (gondolom ez a csipővizsgálat), de nem kaptunk beutalót sehova sem. Akkor most hogy van ez? Lehet, hogy kimaradt egy fontos vizsgálat? Már nyolc és fél hónaposak vagyunk!!!
2008. okt. 22. 17:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Megnyugtat, hogy nem vagyunk egyedül. Ez akár azt is jelentheti, hogy nem feltétlenül szükséges ez a vizsgálat, csak ha a gyerekorvos szemrevételezéssel, tapintással nem biztos a dolgában :-)
2008. okt. 23. 07:00
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem sem kellett menni,a manót a doktornő,háziorvosa minden alkalomal,havonta megvizsgálja,ahogy neked,és ennyi.Zárón nekem sem volt rajta.

Tatabánya

2008. okt. 23. 13:05
 13/13 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem a védőnőnél. Kiderült, hogy az bőven elegendő, hogy a háziorvos minden hónapban megnézte, amikor nála jártunk. Ő dönti el, hogy túl laza, vagy túl kötött-e a baba csipője, és eldönti, hogy küldje-e külön vizsgálatra. Nálunk nem volt gond, ezért nem küldte. Hozzátette még, hogy 100 babából kb. 20-at küld így tovább, illetve azt is, hogy ezért a csipővizsgálatért a kórházaknak plusz pénz jár, ezért egyes helyeken elvégzik ha kell, ha nem. Csak azért írom le, hogy mások is okuljanak, és ne aggódjanak feleslegesen, mint ahogy azt én tettem néhány napig.
2008. nov. 28. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!