Hogyan kell altatni egy pici (1-2-3) hónapos babát az oldalán? Egyáltalán kell-e?
Az én lányom a nyár végi nagy melegben született, a védőnő azt mondta háton altassam. De látom képeken és hallom anyáktól, hogy az oldalt és a hason alvás is jó a picinek. Hason nem nagyon marad meg, fejét emelgeti, de nem szeret így feküdni, oldalt pedig azt sem tudom, hogyan kell rakni.
Vagy hagyjam, majd ha magától forog, akkor odaforog?
Újszülöttet a legjobb az oldalán altatni. A hason altatásnál állítólag nagyobb a bölcsőhalál esélye, hanyatt meg ha bukik, visszanyelheti. Mi is úgy altattuk, hogy kitámasztottuk a hátát egy törülközővel. És hát jó is volt, mert volt, hogy bukott, hiába böfiztettem alvás előtt.
De pár hetes korában már nem használt a törülköző semmit, mert elforgott. Akkor már mindegy is, szerintem ha magától forog, akkor hagyni kell.
Mi kaptunk olyan párnát amivel ki tudtam támasztani a gyereket.Hasánál és a hátánál is volt egy szivacs és a olyan huzat volt rajta ami szétvélasztotta, és ha közé fektettem, akkor nem tudott eldőlni.
Én féltem midentől.Deformált fej, hogy ha túl sokat van 1 oldalt a feje, ezért mindig máshogy rajtam le.Hasra nem nagyon raktam, mert nem is szerette, meg a bölcső halál esélyét is növeli.Hátra pedig azért, mert féltem, hogy buki és megfullad.Ezért az oldalt fekvést variáltam.Most már lassan 10 hónapos, de szinte csak hason alszik, és ő dönti el, mióta tud forogni!
Az oldalt alvás nem igazán jó a csípőjének. Azért ajánlott, mert így tud büfizni, és ki is folyik. A háton alvás nagyon veszélyes tud lenni, ha visszajön neki egy kis tej, mert meg is fulladhat, ha félrenyeli.
Én a hason alvás mellett vagyok, ha visszajön neki valami, elfordítja a fejét. Nekem a fiam is születése óta utált háton aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!