Hány keresztneve van a gyermekednek?
Az enyémnek is egy keresztneve van.
Azért kérdezem ezt, mert egyik barátnőm babát vár és azon "vitáztunk", hogy manapság egy vagy két nevet adnak-e a szülők.
Szerintem az egy név még mindig elterjedtebb, mert sokan feleslegesnek tartják a kettőt.
Nekem kettő van...teljesen felesleges volt egész eddigi életemben.
Egy. Szerintem egy életre megszívja az akinek több van.
Próbált már valaki több névvel pl felvételi jelentkezési lapot, adóbevallást stb kitölteni? Még ha csak 1 keresztneved van, akkor is az életed megunod a végére.
Vegyünk egy olyan nevet, amiben két keresztnév van. Pl. Kovács Lajos Áron. Úgyis vagy csak Lajosként, vagy Áronként fog bemutatkozni, viszont a felesége jól meg fogja szívni, mert Kovács Lajos Áronné kell, hogy legyen, úgy tudom. Kovács Lajosné vagy Kovács Áronné nem lehet.
Szerintem tök fölösleges, nagyon kevesen használják mindkét nevüket. Sokan azt mondják, később tudjon majd választani a gyerek. Én erre azt mondom, hogy egy olyan nevet kell adni a gyereknek, ami miatt nem fog majd szégyenkezni, és nem fogja utálni sem, és tökéletesen elég lesz egész életében neki egy név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!