Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mindkét gyermekednek 2 kereszt...

Mindkét gyermekednek 2 keresztneve van? Vagy ha a 2. nak csak 1 nevet adunk, később okot adhat majd ez is köztük a vitára/féltékenységre?

Figyelt kérdés
Vagy én spilázom túl a dolgokat?De én magamból kiindulva biztosan "megmorognám" ha neki 2,nekem meg csak 1 lenne...
2010. máj. 2. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Na én pont ezen gondolkozom. Az első két gyerekemnek 2 neve van de a harmadiknak nem akarnék csak azért adni második nevet hogy "legyen". Az első kettőnél volt magyarázata, ugyanis a fiam a nagypapa nevét kapta másodiknak tiszteletből, mert nagyon szerettük, de már nem él, a lányom pedig azért kapott második nevet mert mindenképp azt a lánynevet szerettem volna ha lányom születik, csak a férjem vezetéknevével irtó hülyén hangzott, így kellett elé egy első név.

De egyébként nekem bátyámnak és öcsémnek is van második neve, nekem pedig nincs. Én is kicsit rosszul éreztem magam emiatt de nekem ezt anyum úgy oldotta meg hogy azt mondta hogy nekem olyan szép az az egy nevem is (ráadásul hosszú név is) hogy nem találtak mellé hasonlóan szépet:)))

Ezzel kiskoromban teljesen megelégedtem úgy emlékszem:))

2010. máj. 2. 13:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen, mindkét gyermekemnek 2 keresztneve van. Főként azért, mert rövid és nagyon gyakori a vezetéknév, és ha már 2 neve volt az elsőnek, tartani akartuk magunkat az elképzeléshez a másodiknál is.
2010. máj. 2. 13:38
 3/12 anonim ***** válasza:

13.37vagyok. A második részben azt akartam írni hogy : "de egyébként NÁLUNk bátyámnak ösémnek stb..."

Nem tudom miért lett belőle NEKEm :)

2010. máj. 2. 13:39
 4/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a családban mindenkinek két keresztneve van. Apukámnak is, anyukámnak is, tesómnak is, nekem is. Nekem még csak egy gyerekem van, két keresztnévvel, és szerintem a többinek is kettőt adok majd, ha születik még babám.
2010. máj. 2. 13:43
 5/12 anonim ***** válasza:
Mi a harmadikkal vagyunk így. Az első két gyereknek két keresztneve van, szintén magyarázattal, de a harmadiknak, ha lány, csak egy nevet találtunk, és valahogy nem találunk másodikat. Csak azért, hogy legyen. Viszont pont ez van bennem is, hogy az első kettőnek két neve van, később ezt hogy fogja megélni? Ráadásul én is két keresztnevet szerettem volna (felnőttként), és amikor kiderült, hogy anyukámnak kettő van, nagyon rosszul esett. Szóval én is hasonló dilemmában vagyok...
2010. máj. 2. 13:51
 6/12 A kérdező kommentje:

akkor a kérdés eldöntve-muszáj lesz neki 2.nevet is találni.

Csakhogy az 1.nevet is hónapok alatt sikerült megtalálni/meg álmodni.Na akkor most belehúzunk.

Köszi mindenki válaszát.

2010. máj. 2. 14:17
 7/12 anonim ***** válasza:
És mi lesz a neve?
2010. máj. 2. 18:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Itt egy ellenpélda: nekem 1 nevem van, a húgomnak kettő, és nagyon örülök, hogy nekem nincs második!! Én sem adtam a gyerekemnek, mindkettőnk vezetéknevét kapta, nekem ez volt nagyon fontos. Számomra nagyon fura a két keresznév, mert szerintem az ember azonosul a nevével, és olyan visszás érzést kelt bennem, ha valakinek kettő van, akkor ő most igazából melyik? Na, ez nagyon zagyva lett, de nem tudom jobban kifejezni magam... :)
2010. máj. 2. 19:14
 9/12 anonim ***** válasza:
A lányomnak egy neve van. Megint babát várok, ha fiú lesz, két neve lesz, ha lány lesz, neki is egy neve lesz. Ennek családi okai vannak. Szerintem nem fogja őket zavarni, hogy kinek vagy egy, kinek van két neve.
2010. máj. 2. 19:33
 10/12 anonim ***** válasza:

A mi kisfiunknak egy neve van. Én nem vagyok a híve annak, hogy 2 nevet kapjon egy baba.

De ha már így alakultak a dolgok Nálatok, akkor biztos hogy a 3. gyerkőcnek is 2 nevet adnék.

2010. máj. 2. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!