Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mindkét gyermekednek 2 kereszt...

Mindkét gyermekednek 2 keresztneve van? Vagy ha a 2. nak csak 1 nevet adunk, később okot adhat majd ez is köztük a vitára/féltékenységre?

Figyelt kérdés
Vagy én spilázom túl a dolgokat?De én magamból kiindulva biztosan "megmorognám" ha neki 2,nekem meg csak 1 lenne...
2010. máj. 2. 13:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A hugomnak 2neve van,soha életemben nem gondolkodtam ezen,tehát nem is zavart.Engem az szokott foglalkoztatni,hogy a gyerek ne viselje a szülei nevét,mert ha 2egynemű gyerek van,nem kaphatja mindkettő anya vagy apa nevét.Ugy gondolom ebből lehet féltékenység.
2010. máj. 2. 22:08
 12/12 A kérdező kommentje:

Ha lány lenne a pocaklakóm,akkor én is kérvényeztem volna,had legyen neki is 2 vezetékneve(úgy mint nekem),tehát az apa és az én vezetéknevem,és akkor értelem szerűen 1 keresztneve lenne.

De mivel öcsi lesz,így ha apa is rábólint .névnek a Sándorra(nagybátyja volt) akkor Aladár Sándor lesz.

Igen,érdekes mód,csak itt Magyarországon divat ez a 2 keresztnév-nálunk(SK)nem.De mivel itt élünk,itt nevelkednek majd....és lehet hogy nagy korukban nem nem tetszik majd az "fő" nevük,hagyunk nekik választási lehetőséget.

Nagyon köszönöm a válaszaitokat.és mindenkinek szép napot

2010. máj. 3. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!