Mi ez a durva propaganda a gyerekvállalás ellen, ami mostanában megy?
Írta valaki, hogy természetellenes az, ha valaki nem akar gyereket. Kérdem én, miért is?
Mindenki elvárja az empátiát, főleg a gyermekes nők/kismamák, de azok az emberek miért nem kapnak empátiát, akik nem akarnak gyereket? Miért érdekel az bárkit is, hogy a Julcsi szült 5 gyereket, de a Mariska nem akar?
Aki akar gyereket az előbb utóbb úgyis szül.
Aki meg nem akar, azt miért kell cseszegetni? Nyilván megvan az oka.
Ha te szülsz, az a te magánügyed. Aki meg nem szül az meg ő magánügye.
"Arra vagytok irigyek, hogy igenis vannak olyan emberek, akik a Jóistennek hála megtalálják a társukat,"
Ne zavarjon hogy az is megtalálja a párját aki 1 vagy 2 gyereket szül "csak", sőőt még az is aki nem akar gyereket. Tudod ez két tényezős dolog, a férfi akarata is kell hozzá.
"Én is azt látom, amit az egyik válaszoló írt, hogy a nagy hőzöngős "én nem akarok gyereket soha" ember mögött, sokszor az a valóság, hogy veszettül vágyott rá, de nem jött a megfelelő társ hozzá és inkább úgy kompenzál, hogy fikázza a gyerekeseket"
Csak ismételni tudom magam: NEKIK IS VAN TÁRSUK, AZ 1 GYEREKES IS EMBER ÉS FÉRJ/FELESÉG. Amúgy az nem fordult meg a fejedben hogy ők gondolkodnak nem hőzöngenek?? 3 gyerekes családnak csak az étkeztetése kész vagyon, és akkor még nem vettél nekik semmi mást. Ehhez van kiváló jövedelmed vagy nincs. Mit nem lehet ezen megérteni, és kiforgatni a szavakat nem értem...
" Igenis jó dolog a CSOK, annak akinek van 2 gyereke, amúgy is szeretne még egyet,"
Igen jó dolog, de önmagában nem fog megoldani semmit. Mert a CSOK-nak hála lesz házad, jó, és a többi?? Étkeztetés, ruházkodás, taníttatás, táborok, élmények? Az is CSOK-ból van?? Jaa hogy fáj ha valaki gondolkodik...
"Erre jött létre az ellentábor, ami már szerintem baj, "
Ez az "ellentábor" csak a te korlátolt agyadban létezik. Most is itt provokálsz amúgy soha nem vita ez itt a fórumon sem. Sokat olvasok itt, de előbb vesznek itt össze emberek babakocsikon, meg abortuszon, meg minden kutyafülén, de hogy kinek hány gyereke van, azon pont nem...
Szerintem higgadj le, vagy fáradj át a politika kategóriába mert ez nem az.
"Akkor senki nem ugatott a szocpolosok ellen, hogy a pénzért szülnek most meg igen."
Ezt a kijelentést mire alapozod? Mert éppenséggel a szocpolt igénybe vevőknek is sokan beszóltak, maximum te nem tudsz róla, mert nem érintett a dolog.
"Sokan írjátok, hogy épp az ellenkezőjét látjátok, hogy mennyire nyomatják a gyerek témát, de nehogy már ez baj legyen...Erre jött létre az ellentábor"
De, ez baj. Másszon már ki a kormány a nők vaginájából, semmi keresnivalója ott! Az, hogy mikor és mennyi gyereket vállalnak, az állampolgárok magánügye kell, hogy legyen, és hidd el, a többség számára visszataszító, ha ebbe bele akar valaki szólni. Az "ellentábor" létrejötte pedig egy teljesen természetes reakció ilyen esetekben, tehát ha neked ez nem tetszik, szólj a kormánynak, mert az ellentétes vélemények egyre hevesebb hangoztatását pont ők generálják.
"Gyerek nélkül nem sok értelme van az életnek.." Szomorú élete lehet annak, aki valóban így érzi. Van gyerekem, imádom őket, de az én életemnek előttük is volt értelme, és ha már nagyok lesznek, és nem a róluk való gondoskodás teszi ki az időm nagy részét, akkor is lesz értelme az életemnek. Szar ügy, ha valakinek csak ennyi jut, de azokon az embereken meg is látszik, hogy összesen ennyit tudnak felmutatni. A gyerekvállalás az élet része, nem az élet értelme. Imádom a gyerekeimet, de rohadt szarul érezném magam, ha semmi mást nem tennék le az asztalra, csak azt, hogy szültem két gyereket.
"Sajnálom, ha ezzel megbántok másokat, de ez az igazság."
Dehogy sajnálod, pont ez volt a célod. Amúgy te miért gondolod, hogy az igazság mindenek felett álló tudója vagy? Te döntöd el, mi az igazság, vagy miért jelented ki ezt ilyen bátran?
"Sajnálom, ha ezzel megbántok másokat, de ez az igazság."
Aha, a te igazságod. Az enyém meg a másiké, meg nem ez.
Három gyerekesként mondom, hogy hagyjuk már meg magánügynek, hogy ki mennyi gyereket vállal. Azt is, ha nem vállal. Nem a mi dolgunk.
A Facebook pedig nem mérvadó. Én mostanában mindig csak kávés posztokat látok. Most háborodjon fel az, aki sosem kávézott, hogy mi ez a durva propaganda a kávé szerelmeseitől?
28 éves vagyok - aki hőbörög mert nem akar :)
van lakásunk, nem rég házasodtunk, de nem akarunk.
de gyere, nézd meg milyen rossz is nekünk :)
én nem szidom, aki akar 5, 6, 15 gyereket. egészségére, de ideje lenne felfogni, hogy nem minden nő álma a szülés, a gyerekvállalás, és így is lehet élni és nem támadni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!