16 évesen terhes vagyok. Mit csináljak?
"azthittem hogy vigyàztam"-ez jó, ezt még nem hallottam de nagyon jót röhögtem :D
Vetesd el még most sos, ne csesszél ki egy ártatlan gyerekkel.
Ezt szerintem nem idegenekkel kellene megbeszélni.. :/
Biztos vagyok benne, hogy ha elmész a nőgyógyászhoz (mert 6-8 hetes terhesen mindenképp el kell menni) akkor meg tudod kérdezni, hogy tud-e ajánlani akár házon belül szakembert akivel erről el lehetne-e beszélgetni.
Itt mindenki magából indul ki, de az a fontos hogy te mit akarsz..
Például az én gondolatom az, hogy ha 16 évesen terhes lennék biztosan nem tudnám teljesértékűen felnevelni a gyereket. Nem bántanám azzal, hogy se munkám, se életem, se lakásom, se bevételem, se semmim nincs amire alapozhatnám az életét, csak a nagyszülők és a párom HA egyáltalán velem marad, de ez igen ritka..... Ha nem azonnal, pár év és egyedül maradnak a fiatalon szülők. Tisztelet a kivételnek ha van..
Inkább te tedd helyre magadban:
- Fel tudnád nevelni úgy, hogy idő közben kellene megszerezned a bevételi forrásod - támogatást nem igen kapnál amiből meg lehetne élni hiszen nem vagy kereső csak diák.
- Hol és hogyan tudnátok élni?
- Lesz segítség? Például hogy le kell majd érettségizned ha akarsz bármit az életben. Gyerek mellett?
- Mi lesz később? Ovi? Iskola?
- Van benned annyi felelősségtudat, hogy innentől kezdve ne csak magadra figyelj? Bulikat és a többi dolgokat igenis fel fogja váltani a gyerek.
- Érett vagy az anyaságra?
Esetleg nézz utána, hogy hasonló korban szült fiatalok, hogy élték ezt meg. Sajnos nekem 1 ilyen ismerősöm van és bizony meghurcolta az élet... Mindkettőjüket, mert a srác elhagyta őket. Élni akart ilyen fiatalon.
Ne vetesd el csupán félelemből, ha amúgy szeretnéd megtartani. Egy életre olyan lelkifurdalásod lenne miatta, amit nagymama korodig sem hevernél ki.
Igen, biztos nagy botrány lesz, de túl fogod élni, és amikor megszülöd a gyerekedet, anyukád is meg fog enyhülni valószínűleg...
Amúgy ezért sem kellene tinikorban még lefeküdni a fiúkkal, de ez már késő bánat...
"Előbb vagy utóbb anyád is elfogadja, hogy a lánya felnőtt, "
WTF? Egy 16 éves lány még nem lesz felnőtt attól, hogy buta fejjel felcsináltatta magát, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!