Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 évesen terhes vagyok. Mit...

16 évesen terhes vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
16 vagyok és teherbe estem....pedig azt hittem hogy vigyáztam..... Mit csináljak?? Abortuszt nem szeretnék de anyám meg fog ölni ha megtudja..... :(

2017. máj. 12. 22:12
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
64%

Most úgy őszintén, miután leírta azt, hogy "azt hittem hogy vigyáztam", szerinted levelezőn, egy baba mellett leérettségizik?

Semmi bajom a pénztárosokkal, egyszerűen anyaként én nagyobb jövőt szánok a lányomnak. Ne tegyünk úgy, mintha ez lenne a karrierek csúcsa...

2017. máj. 13. 13:51
 32/42 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem csak nyugodtan kellene továbbgondolni. Biztosan vannak terveid, amibe most a baba közbeszólt. Nem áll meg az élet a gyermeked születése után, és viszonylag hamar képes vagy tanulni, vizsgázni-folytatni, befejezni a sulit, ha pedig úgy megy, akár felvételizhetsz is fősulira, egyetemre. A barátnőm 3 gyerek mellett most végezte az egyetemet. Én konkrétan szülés előtt 2 héttel diplomáztam. Nem vagyok különleges, és nem gondolom, hogy te buta vagy! Képes vagy rá. Szoptatás alatt kényelmes helyzetben is lehet tanulni. Fiatal vagy, és ebben a regeneráció kimenetele is jobb! Persze lógós mellekkel rendelkeztek nagyanyáink, akik több gyermeket szültek. pl. az enyém 7 gyermeket szült és szoptatott, nevelt fel. Minden tiszteletem az övé ma is! De első gyermeknél nem fog lecsüngeni semmid, pláne, ha mozogsz várandósság alatt és figyelsz arra, hogy ne hízz el, egy-két jó melltartó sem árt! Bárhová is sodor az élet, bármilyen szakmád legyen, akár ha pénztáros lennél (megjegyzem többet keres ma egy pénztáros, mint sokan diplomával) a családod , a gyermeked a legfontosabb! (Az összes szakmának van létjogosultsága, nem gondolom, hogy pl. pénztáros nélkül működne a rendszer. A húgom pénztáros, a barátnőm vevőszolgálatos, nem érzem magam különbnek náluk, pedig többet ültem a sulipadban-ás nem buktam... Én sem simogatnám a buksiját a lányomnak, ha 16 évesen bejelentené, hogy gáz van, de biztosan nem hagynám magára. A gyermekem, és az unokám van a pocakjában.
2017. máj. 13. 20:36
 33/42 anonim ***** válasza:
De hol a kérdező?
2017. máj. 13. 20:44
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
sehol, kamukérdés volt.:D
2017. máj. 13. 20:53
 35/42 anonim ***** válasza:
75%
Lehet hogy az anyja elé állt, az meg nem repesett az örömtől, és nem hagyja netezni. El tudom képzelni hogy csóri asszony próbálja a pozitívan nézni: "legalább nem az általános iskolában esett teherbe" Már ha megvan a kérdezőnek a nyolc osztálya. "Azt hittem vigyáztam" Atyaúristen. Így kezdődik egy elba.szott élet. Vagyis három ha a gyereket meg az apát is ide számítjuk.
2017. máj. 13. 21:01
 36/42 anonim ***** válasza:
42%

"Lehet hogy az anyja elé állt, az meg nem repesett az örömtől"

=> holnapi híradóban benne lesz....

2017. máj. 13. 21:48
 37/42 anonim ***** válasza:
10%

Akar kamu a kérdés, akar nem, néhány válaszolóból süt a rosszindulat, mint pl. a #35-ös. Kik vagyunk, mi, hogy egy vadidegen embert elítéljünk? Kíváncsi lennék, kedves #35, te mit szólnál, ha a lányod terhes lenne. És tudom, mosz jönni fog a válasz, "oh, az én lányom nem olyan, tudom, felelősségteljesen szeretkezik, rendesen fel lett világosítva". Pedig barmikor előfordulhat, a te lányoddal is, az óvszer bármikor kiszakadhat, a hormonális fogamzásgátló tablettával is van hibaszászalék (nem sok, de van).

Meg ez a hogy fogja felnevevelni, milyen anya lesz, stb. kommentek...

Mért törvényszerű az, hogy aki fiatalon szült, szar anya legyen? Van, aki már 16 évesen elég érett rá, van, aki 30 évesen sem. Ha a szülők támogatják, és a fiú is velük marad, még jó dolog is kisülhet belőle. Mért tenné tönkre ez a dolog mindhármuk életét? Akár még meg is erősítheti a kapcsolatot, persze, az is lehet, a csávót nem fogja érdekelni, viszont a lány, meg a gyerek? Mért menne tönkre az életük?? Érettségizni gyerek mellett lehet, szakmát tanulni gyerek mellett lehet, nem ő az első nő a világtörténelemben, a gyerek meg garantáltan hálas lesz az életéért, és nem fogja azt mondani, inkább meg se született volna. Ha jól gondolom, a kérdező 10.-es lehet, tehát még 2 év van neki a suliból, utána mehet szakmát tanulni. OKJ-s képzés 1-vagy két év, tehát mire a gyerkőc ovis lesz, a lány már mehet is dolgozni. Vagy megy egyetemre, azt csinálhatja, akár nappalin, amíg a kicsi bölcsiben, majd oviban van. Vagy levelezőn is csinálhatja. Semmiben sem lesz lemaradva a kortársaitól, nem lesz elrontva az élete. Talán a bulizás az egyetlen, amit ki kell hagyni, de ha vállalja a gyereket, akkor ezzel ezt is vállalja. Ha elég akaraterő, kitartás van benne, igen is végig lehet csinálni. Kívánom a legjobbakat! :)

2017. máj. 13. 21:54
 38/42 anonim ***** válasza:
27%

Lehet először dühös lesz a család, de túl fogjátok élni...

Az abortuszt én sem ajánlom, mert akárhogy is, de ez a gyerek már egy életre a részed, bármi is lesz. - Ha élettel ajándékozod meg, akkor esélye lesz a boldogságra, egy teljes életre, akár veletek, akár ha pl örökbe adod!

Sok erőt és boldogságot!

És ha bármiben segíthetek, írj nyugodtan üzenetet! . megpróbálok....

2017. máj. 13. 22:10
 39/42 anonim ***** válasza:
72%

" a gyerek meg garantáltan hálas lesz az életéért, és nem fogja azt mondani, inkább meg se született volna. "

Erre azért ne igyál mérget. Többet kéne itt olvasgatnod, meglepődnél.:-)

Egyébként azt gondolom, itt senkinek sincs joga megmondani egy kérdezőnek, hogy elvetesse vagy megtartsa a gyereket. Azok dönthetnek erről, akiknek az életét masszívan befolyásolja a döntés, más farkával ne verje már senki a csalánt. Engem sokkal jobban kiakasztott az a néhány komment, amit már töröltek, és arról szólt, hogy micsoda pénzeket lehet szakítani a babával, meg milyen szép új háza lesz a kérdezőnek a CSOK-ból, csak tartsa meg a babát. No és persze, hogy a nagyinak márpedig kötelessége segíteni, meg nehogy már beleszóljon, hogy a 16 éves leányzó szül-e a nyakára vagy sem...Szerencse, hogy tényleg kamu a kérdés, mert egy ilyen buta csitrit könnyen elvihettek volna az erdőbe, és elhiszi, hogy csupa öröm és bódottság lesz csokból épült kastélyban az élete.:D

2017. máj. 13. 22:30
 40/42 anonim ***** válasza:
70%

Én nagyon nem örülnék, ha a gyereklányom egy unokát szülne a nyakamba és kontómra.

Ki nem nyírnám, de mélységesen csalóddnék benne, amiért ilyen ostoba, az unokámat meg "nagyon szeretném", mert ha babázni akarok, akkor szülök egyet magamnak.

Lepontozhattok, ez van.

2017. máj. 14. 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!