Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 évesen terhes vagyok. Mit...

16 évesen terhes vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
16 vagyok és teherbe estem....pedig azt hittem hogy vigyáztam..... Mit csináljak?? Abortuszt nem szeretnék de anyám meg fog ölni ha megtudja..... :(

2017. máj. 12. 22:12
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
31%
Először is nyugodj meg! :) Mostmár tudod, hogy jobban lellene vigyázni. Viszont az már jó, hogy vállalod a felelősséget, és nem akarod elvetetni. Javaslom, a gimit fejezd be levelezőn, és közben csinálj egy OKJ-s képzést, csomót lehet érettségi nélkül is. Anyukád egy idővel meg fog békélni, nyugi. A fiúd tudja már? Mit szlólt?
2017. máj. 13. 09:53
 22/42 anonim ***** válasza:
61%

"és közben csinálj egy OKJ-s képzést, csomót lehet érettségi nélkül is. "

És a gyereket hova teszi addig? Arról meg ne nyilatkozzatok már, hogy az anyja majd mit fog csinálni, meg mennyire meg fog békülni.

Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy az egyedül üdvözítő megoldás az abortusz. Ha a család, a szülők vállalják, hogy segítenek, és te is képes vagy felelősséget vállalni magadért és a gyerekért is, kérdező (nemcsak most, amíg fogalmad sincs, mivel jár tinifejjel gyereket nevelni!), akkor tartsd meg. (Apukára nem alapoznék.) Ezt viszont nektek, közösen a szüleiddel kell eldönteni, és tartsd szem előtt, hogy ez életed legfontosabb döntése lesz, minimum 40 éves korodig meg fogja határozni a sorsodat.

2017. máj. 13. 10:12
 23/42 Theressita ***** válasza:
34%

Kedves Kérdező! Anyukád nem fog megölni, csak kiborul és dühös lesz. De a babád már él, és jól gondolod, hogy az abortusz rossz döntés volna (és ezt mindannyian tudjuk, miért- te is átérzed).

Szedd össze magad most már, és tégy meg mindent, hogy mindent megadhass kisbabádnak.

Nem lehetetlen. Középsulis osztálytársam kb. ugyanilyen korban esett teherbe (mondjuk nem is csoda, eléggé nagyvilági életet élt). Az apukája először megpofozta, de a baba maradt, s végül megenyhültek a szülők. Szép kislánya született, halasztott egy évet, majd behozta a sulit. Szépen lassan belenőtt a feladatba, megkomolyodott. A gyerek apjára sajnos nem számíthatott végül, de a legjobb döntését hozta meg az élet mellett.

De más példával is találkoztam már- ott a terhes lány anyja követelte a lányától, hogy vetesse el a babát (elég rossz körülmények közt éltek akkor,ráadásul sem a csaj sem a baba apja nem dolgozott). A lány ragaszkodott a gyermeke életéhez (az anyja pedig minden k-nak, p-nek elhordta saját lányát). Végül megszületett...hirtelen váltás...a dühöngő, lányára káromkodó anyából olvadozó, büszke nagymama lett. Mindenhova az unoka fényképét hordozza és mutogatja, áradozik róla.

Kitartást nektek! Kívánom a legjobbakat.

2017. máj. 13. 10:24
 24/42 anonim ***** válasza:
25%
Hát engem anyám berugdosna a korházba még fél lábbal is abortuszra. De ha a te anyukád nem ilyen, és tudod milyen fájdalmakkal jár egy szülés, a terhesség, a szoptatás. Soha nem lehetsz már olyan szép mint azelőtt. Megereszkednek a cicijeid,
2017. máj. 13. 10:51
 25/42 anonim ***** válasza:
53%

#24, ezt te se gondolod komolyan...

Azért menjen abortuszra, mert meg fog ereszkedni a cicije, oh my god... Ez a leghülyébb indok, amit valaha hallottam...

Szülés és szoptatás után is lehet szépnek, csinosnak maradni.

2017. máj. 13. 11:09
 26/42 anonim ***** válasza:
39%
Persze, de ebben a korban az ember egyik legnagyobb baja hogy tetszen a fiúknak, ezt mind tudjuk. Szellemileg sem lehet valami érett ha idézem: ,,azt hittem vigyáztam". Belegondolva a helyzetbe azért val[színű lesznek a tükör előtt hisztijei a cicijei mellett, a császár hege miatt. De ha ő ezt vállalja, beszélje meg anyukájával, apukájával és a barátjával. Ha mind beleegyeznek akkor mehet! :) De azt tudni kell hogy egy élet fejlődne benne és a hányinger, görcsök miatt valószinű nem tudna ugy tanulni mint azelőtt. Nem beszélve arról, mennyire kinéznék az iskolában. Ehhez lelkileg erősnek kell lennie. Akkor is meg kell majd szülnie, ha 5 hónaposan puffad, hány, görcsöl. Mert nincs visszaút. Ezt jobb tudni terhesség előtt. Val[szinű én is meg akarnám tartani, mert hatalmas öröm. Az ember saját gyermeke. De ha anyukája nem t@mogatja, lehet hogy nem tudná felnevelni. Azért egy csomag pelus nem 2 ft, ahogy a kiságy, babakocsi, cumisüveg stb. Diákmelóból ilyen korban sminket szokás venni, vagy a kiskutyádnak pórázt. Akárhogy döntessz, biztos vagyok benne, hogy a jó megold@s lesz!
2017. máj. 13. 11:47
 27/42 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Kérdező! Azt nagyon jól érzed, hogy nem kellene elvetetni. NEM MUSZÁJ! Ne is hallgass azokra, aki erre biztatnak! Beszélj anyukáddal mindenképp! Egy évig min. be kell segítsen Nektek. A pici egy évesen már mehet bölcsibe. Te elkezdhetsz dolgozni, mellette levelezőn leérettségizel, így NEM ANYUKÁD NYAKÁRA FOGSZ SZÜLNI! Ha otthon laksz még, akkor a lakhatásotok is meg van oldva. Ezzel már jobb helyzetben vagy, mint sok anya, akinek nincs hová mennie.

Amúgy fiatalon sokkal hamarabb regenerálódik a szervezeted a szülés után. Ugyan olyan csinos és fitt lehetsz, mint azelőtt! Jó egészséget kívánok Nektek!

2017. máj. 13. 12:37
 28/42 anonim ***** válasza:
71%

"NEM ANYUKÁD NYAKÁRA FOGSZ SZÜLNI!"

Hanem kiére???

2017. máj. 13. 12:45
 29/42 anonim ***** válasza:
59%
Igen, mert a munkahelyek aztán kapkodnak a kisbabás, érettségivel sem rendelkező, 17-18 éves lányokért... Mehet a Tescoba a pénztárba kérdezgetni, hogy "Clubcardja van?".
2017. máj. 13. 13:35
 30/42 anonim ***** válasza:
36%

#29, érettségit le lehet tenni levelezőn, kisbaba mellett.

Egyébként mi a baj a pénztárosnőkkel? Erre a szakmára is szükség van, miért kell lenézni?

2017. máj. 13. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!