Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogyan birta? Erdemes...

Ki hogyan birta? Erdemes bevallalni?

Figyelt kérdés
Sziasztok en egy 9 honapos kislany anyukaja vagyok , es most kiderult hogy megint terhes vagyok de nem vagyunk benne biztosak hogy megtartsuk e? mivel eleg sok problema van 1 gyerekkel is nem hogy meg kettovel. Kiszamoltuk a kislany mar masfel eves lessz amikor a kicsi meg szuletik kisbabara kisbabat... Szoval az lenne a kerdes hogy volt e valaki ebben a cipoben valaha? es hogy sikerultek a dolgok?
2017. okt. 10. 13:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

Attól függ, szeretnétek-e bármikor tesót.

Attól is függ, mennyi segítséged van, mennyit dolgozik a férjed, a nagyszülők messze vannak-e/segítenének-e.

Te hogy érzed, bírnád???

Nekem egy fiam van 4,5 éves, és nem lesz több gyerekünk, így tökéletes az életünk. Nem bírnék 2-vel, most sem. Barátnőmnek 4-3-1 éves a 3 csemetéje. Ő szuper anya, így is tervezték, hogy 3 gyerekük lesz (bár nem ilyen kis különbséggel). Másik barátnőm nemsokára szül, nyáron volt 2 éves a lánya.

Szóval ezt mindenkinek magának kell tudnia, mit bír, és mit szeretne hosszútávon.

Mert azzal sem értek egyet, hogy most elveteted, de pl 1 év múlva meg "próbálkoztok". Én elvetetném, de én később sem szeretnék gyereket.

2017. okt. 10. 13:45
 2/11 anonim ***** válasza:

A szomszédom. Ő nekem csak jókat mondott. Nálunk 21 hónap a különbség tervezettem, első ciklusban összejött a kicsi, a kicsi még csak 3 hónapos, de hasfájós. Hát nem könnyű, de milyen is lenne.. meg szerintem egyik korkülönbség se túl könnyű, 2 gyerek az 2 gyerek. A nagy 2 éves (itthon van ő is) de eddig a legnehezebb idòszak pont a 9 hós kora környéke volt.

A férjem 8 órában dolgozik, akármit megcsinál itthon. Néha nagyszülői segítség is akad.

Én a helyedben megtartanám, mondom ezt úgy, hogy eleve kis korkülönbséget terveztünk.

2017. okt. 10. 13:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Megtartanám, hiszen ha nem akarnék gyereket védekeznék.
2017. okt. 10. 13:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Elnezest, de nem irtam hogy kar csippem van es az alatt estem meg aki nem tudja hogy miaz itt angliaban adjak ez egy fogamzasgatlo palcika amit bele ultetnek a karodba
2017. okt. 10. 13:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi szándékosan akartuk így, vagyis fél éves volt a kicsi, amikor elsőre összehoztuk a kistesót, hogy kicsi legyen a korkülönbség. Nem is bántam meg, az első év nehéz, amikor aztán együtt játszanak, akkor nagyon jó :) Mellesleg mindig ikreknek hiszik őket :D
2017. okt. 10. 13:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon is van olyan, de elég sokan esnek mellette teherbe, nem túl biztonságos.

legalábbis az én nőgyógyászom szerint. Ő a spirált ajánlja.

2017. okt. 10. 14:03
 7/11 anonim ***** válasza:
69%

Másfél éves a gyerekem, azt hiszem fejreállnék ha itt lenne egy újszülött is, mivel fiam se alszik még mindig és rettentő akaratos..

De, ha véletlenül becsúszott volna az idők folyamán biztos nem vetettem volna el a picit.

Másodikkal már valószínű már nem lesz olyan nehéz, csak az első idők míg összeszoktok, de már rutinosabb leszel, egy huzamba letudod a nem alvásokat ( pár év múlva végig jókat fogsz aludni, nem kell újrakezdeni), fel vagy már készülve mi ér egy csecsemővel, nem lesz újdonság és félelem mint az elsőnél, nálatok meg ha jól tudom a gyes is jóval rövidebb tehát ezen se aggódnék .

Meg fogod tudni oldani, ha már összejött a pici akkor én nem vetetném el.

2017. okt. 10. 14:18
 8/11 babyboom567 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Unokatesómék között 10!hónap van.10 hónapos volt a kislány mikor megszületett a kisfiú.Még az extra,hogy egy kb. 15nm-es nyárikonyhába lakta,mert a házukat le kellett bontani csőtörés miatt.Azóta köszi felnőttek,egyetemet végzettek.

A szüleiknek gondolom iszonyat nehéz volt az első pár év.

(Építkezés+két apró gyerek)

Szerintem ne aggódj,először nehéz,de később jobb lesz.

2017. okt. 10. 14:53
 9/11 anonim ***** válasza:
Most a fiam 10hónapos és 19hetes várandós vagyok. Azt hallottam az ilyen kis korkülömbséggel vállalt babák anyukáitól és a védőnö is ezt mondta , hogy irtó nehéz lesz az első év de megéri. Mondjuk a kisfiam áldott jó gyerek semmi probléma nincs vele.
2017. okt. 10. 14:53
 10/11 anonim ***** válasza:

1,5 év van a gyerekek között. Én is aggódtam miatta, de simán mebt a dolog. Most már 2,5 éves a kicsi a nagy 4 nagyon jól elvannak. Néha van vita de melyik testvérnél nincs.

A kicsi nagyon sokat tanul a nagytól, de tényleg. Szerintem ezért is van, hogy elöbb csinált mindent mint kellene, persze ez csak olyan 1 éves kora után van amikortól tudta a mi miért van.

2017. okt. 10. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!