Kicsit szabad hagyni sírni a babát? (olvasd el lent)
Az anyós- kérdés alapból kényes ügy... nem kéne kioktatnia, abban sosincs köszönet (még ha akár igaza is lehet valamiben). Egyszerűen a legtöbb nő így van bekötve, hogy szeretné a saját életét a maga módján élni, sajna az anyósok egy része szintén a menye életét élné ;)
A mellet egyébként nem szükséges (szerintem) lemosni minden szoptatás előtt, azzal kis időt nyerhetsz, kevesebb lesz a sírás. Persze ha a komfortérzetedhez szükséges, ám tedd :)
Alapvetően anyósoddal értek egyet, valóban feleslegesen bőgeted éjjel a kisbabád. Két gyermekemet szoptattam összesen kb. 3 évig, sosem mostam meg éjszakai szopi előtt a mellem. Ha bármikor megmosnám, az szopi után van, amikor már teli pocakkal békésen alszik a babám. De szerintem bőven elég az alapos napi tisztálkodás, reggeli-esti zuhany, és akkor éjjel nem kell mellet mosnos. De tényleg, miért teszed?
A másik pedig az éjjeli peluscsere: én mindig szopi után pelusoztam át a babáimat, ugyanis nem egyszer szopi közben csinálták össze magukat. Ha szopi előtt is, majd kaki után még egyszer átpelusozom, az összesen két peluscsere per éjjeli szopi. Erre szerintem semmi szükség. És tényleg feleslegesen bömböl a kisbabád. Te miért szopi előtt pelusozol?
Alapvetően én is úgy vagyok bekötve, hogy soha semennyi időre sem hagytam sírni a gyermekeimet. Főleg akkor nem, ha azzal az "anya gyere, vegyél föl" sírással sírtak. Hiszen ha odamegyek és fölveszem, reagálok az igényére. Így a gyermekem megtanulja, hogy anya komolyan vesz engem, az igényeimet, bízhatok benne. Ez a világ legfontosabb dolga szerintem, hogy kialakuljon baba és anya között a bizalom, a kötődés. Nem volt az a főzés, ami fontosabb lett volna a gyermekemnél, főleg, ha sírt.
Az anyósodnak helyén van a szíve, ebben a kérdésben szerintem hallgathatsz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!