GYED alatt fizu nélküli? Ezt kérheti a munkáltató?
Én ugyan nem értek hozzá, de szerintem ilyet nem csinálhatnak. Én is GYED-en vagyok, már a második gyerekemmel, és még ilyenről nem hallottam. Mért akar fizetés nélküli szabit, mikor a GYED-et nem is ők fizetik!
Azt tudom ajánlani neked, hogy beszélj egy könyvelővel, vagy ha van olyan ismerősöd aki ilyennel foglalkozik.
Ne hagyd magad!
Szia!
Semmit nem akarnak megúszni ezt muszáj aláíratniuk.Hol dolgozol? Én is fizetés nélkülin vagyok, mert a gyed-et nem a cég fizeti hanem a TB.(ha esetleg a céged TB kifizetőhely akkor az, de már nagyon kevés ilyen cég van) Gyed alatt nem jár a fizetés, így le vagy te is védve meg ők is hogy nem vettél ill. nem fizettek Neked jogosulatlanul pénzt. Ennyi nincs benne semmi sumákolás, nyugi.
Nagyon köszönöm, fellélegeztem!
És mi van, ha mégis 2 évig akarok csak maradni?
Ezt is találtam még!
A munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg
* a gyermek harmadik életéve betöltéséig a gyermek gondozása céljából;
* a gyermek tizennegyedik életéve betöltéséig, ha a munkavállaló a gyermek gondozása céljából gyermekgondozási segélyben részesül;
* a gyermek tizenkettedik életéve betöltéséig a gyermek betegsége esetén, az otthoni ápolás érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!