Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » GYED alatt fizu nélküli? Ezt...

GYED alatt fizu nélküli? Ezt kérheti a munkáltató?

Figyelt kérdés
Lejárt a TGYÁS, a munkáltató alá akar íratni egy nyilatkozatot, 2011-ig fizu nélküli szabin leszek a babával. Ez normális??? Mit akarnak ezzel megúszni?
2008. okt. 21. 19:01
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Én ugyan nem értek hozzá, de szerintem ilyet nem csinálhatnak. Én is GYED-en vagyok, már a második gyerekemmel, és még ilyenről nem hallottam. Mért akar fizetés nélküli szabit, mikor a GYED-et nem is ők fizetik!

Azt tudom ajánlani neked, hogy beszélj egy könyvelővel, vagy ha van olyan ismerősöd aki ilyennel foglalkozik.

Ne hagyd magad!

2008. okt. 21. 19:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Mivel foglalkozol? Mert nekem is most jár le, és én is fizu nélülin leszek. Amúgy ugyanannyit kapok, mintha nemfizu nélülin lennék. Én hivatásos vagyok. Nálunk ez így megy.
2008. okt. 21. 19:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a jövedelem igazolásomon az van,hogy 2010ig /még a gyed jár/ fizetés nélküli szabin vagyok.
2008. okt. 21. 19:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Semmit nem akarnak megúszni ezt muszáj aláíratniuk.Hol dolgozol? Én is fizetés nélkülin vagyok, mert a gyed-et nem a cég fizeti hanem a TB.(ha esetleg a céged TB kifizetőhely akkor az, de már nagyon kevés ilyen cég van) Gyed alatt nem jár a fizetés, így le vagy te is védve meg ők is hogy nem vettél ill. nem fizettek Neked jogosulatlanul pénzt. Ennyi nincs benne semmi sumákolás, nyugi.

2008. okt. 21. 20:10
 5/10 A kérdező kommentje:
TB kifizetőhely a munkahelyem és csomagolási középvezető vagyok. Csak nem igazán értettem a levelet, amit kaptam, mert semmi komment nem volt hozzá, csak hogy írjam alá és küldjem vissza.
2008. okt. 21. 20:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az enyém is Tb kifizetőhely úgyhogy nyugi. Gondolom azért nem csak a Gyed idejére akarják aláíratni mert 3 évig akarsz otthon maradni(valaki írta hogy neki 2010-ig szól a fiz.nélküli). Nekem azért 2010-ig van mert én csak 2 évig leszek itthon! (előző vagyok)
2008. okt. 21. 20:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és pénzügyi területen dolgoztam, onnan tudom hogy ez rendjén van így!
2008. okt. 21. 20:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, fellélegeztem!

És mi van, ha mégis 2 évig akarok csak maradni?

2008. okt. 21. 20:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gáz mielőtt lejár a gyeded (kb. 1 hónappal előtte) menj be és szólj hogy előbb szeretnél visszamenni dolgozni, van e rá lehetőség (vettek e fel a helyedre határozott időre valakit)stb. Az már igazából a munkáltatón múlik, de a gyes-t kaphatod munkaviszony mellett is, csak az adózás miatt nem mindig célszerű kérni, de ez már más téma.De most hogy ezt leírtam gondolkodom hogy akkor miért 2011 és miért nem 2010? Erre azért lehet hogy rá kellene kérdezned!
2008. okt. 21. 21:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezt is találtam még!

A munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg

* a gyermek harmadik életéve betöltéséig a gyermek gondozása céljából;

* a gyermek tizennegyedik életéve betöltéséig, ha a munkavállaló a gyermek gondozása céljából gyermekgondozási segélyben részesül;

* a gyermek tizenkettedik életéve betöltéséig a gyermek betegsége esetén, az otthoni ápolás érdekében.

2008. okt. 21. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!