Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kell a munkáltató engedélye,...

Kell a munkáltató engedélye, ha GYED-ről táppénzre szeretnék menni, mert jön a kistesó?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom jobban megérné anyagilag, mert jól kerestem. Megakadályozhatja a főnököm?
2011. jan. 15. 06:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem, jogilag nem tehet ellene. Ha tőlük kapod a GYED-et, akkor menj be, állíttasd le (írásban, hogy nyoma legyen), aztán másnappal irasd ki magad táppénzre.

Tudom, a mai világban bármi lehetséges, de elvileg nem tehet a főnököd semmit.

2011. jan. 15. 09:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Jogilag az eljárás igy néz ki: jelenleg te fizetés nélküli szabadságon vagy, amit a céged a gyereknevelésre ad (kötelezően) neked és ez alatt kapod a GYED-et, mint ellátást.

Tehát irásban, levélben, tértivevényesen küld el nekik, hogy kéred x dátummal a fizetésnélküli szabadság befejezését és ismételten munkába álsz ezzel az x dátummal.

HA ezt megirtad, akkor akár telefonon meg is mondhatod nekik, hogy ne aggódjanak, nem állsz munkába, mert ismét terhes vagy, táppénzen leszel.

És ezek után x nappal elkezded a táppénzt.

Egyik lépés ellen se tehet semmit a főnököd. viszont éna helyedben körbejárnám, hogyan kapnék magasabb összegű TGYÁS-t és gyedet, mert lehet, hogy érdemes kivenned a felgyülemlett szabadságaidat, mielőtt elkezded a táppénzt... Azellen se tehet semmit a főnök...

2011. jan. 15. 09:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja ,második ismét. Azt nem irtam, de az első már megirta, hogy szintén ezzel az x nappal le kell mondanod a gyed-ről is, irásban jelezni annak, aki folyósitja neked. Ez nem biztos, hogy a céged!
2011. jan. 15. 09:22
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek!
2011. jan. 15. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!