Adjam vagy ne? Elbizonytalanodtam az antibiotikum adásával kapcsolatban.
Semmiképp ne hagyd abba. Viszont adjál mellé Normaflort. Kislányom ugyan ebben van benne, köhög, magas láza volt, ő Cefzilt kapott. Nem szabad félbe szakítani, 5 napig add neki.
Nem tudom mire gondolhatott a hölgy, de vagy mondta volna el, vagy fogta volna be. Amúgy a gyógyszer mellékhatására gondolhatott?
Ha elkeztedtétek csináljátok végig a kúrát. Sokkal jobban ártasz vele, ha most hagyjátok abba.
Én soha nem adam antibiotikumot a gyerekeimnek (igaz a doki tudta ezt). Beszélj egy másik dokival őszintén és mond el az aggodalmaidat.
Jobbulást nektek.
Mi is hasonlóan jártunk, a lányom is pont másfél éves volt akkor (most 2,5 múlt).
Ügyeletes doki antibiotikumot írt fel. Elkezdtük, de másfél nap után fulladt a lányom, az ügyeleten kötöttünk ki, akkor derült ki hogy kruppos, így 5 napig voltunk kórházban. Ott NAGYON furcsán néztek, hogy minek kapott antibiotikumot, és le is állították. Direkt kérdeztem, hogy nem baj-e, mert már elkezdte szedni, de mondták, hogy ne foglalkozzak ezzel. 2-3 nap múlva újra felment a láza, mert felülfertőződött, akkor már ők maguk kezdtek neki antibiotikumot adni, és azt a kúrát már be is fejeztük. (Sajnos a nevét nem tudom).
Se előtte, sem azóta nem kapott antibiotikumot.
Ezt nem azért írtam le, mintha a Te gyermeked is kruppos lenne, nehogy félre értsd, csak azért, hogy van, amikor az orvosok állítják le az antibiotikum kúrát a kellős közepén, szóval mérlegelni kell, hogy mi a baj, és azután dönteni, de amíg a saját, vagy egy másik megbízható orvos ezt nem javasolja Neked, addig én nem tenném!
Jobbulást a kicsidnek, és mihamarabbi gyógyulást!
Nagyon köszönöm Nektek a válaszokat.
Már csütörtökön elkezdtem adni neki az antibiotikumot, 5 napig kell elvileg. Azt hiszem, most már adom és hétfőn elviszem a saját dokinkhoz. Legközelebb (remélem ilyen nem nagyon lesz) pedig biztosan várni fogok vele és csak a legszükségesebb esetben folyamodok hozzá. Mindenesetre köszönöm a részletes válaszokat, nagyon sokat segítettetek. És hétfőig adok neki Normaflore-t is.
Délután aludt több, mint 3 órát, nem lázas, nincs hőemelkedése, viszont még mindig rekedt a sírása, nevetése, és köhög. Remélem a hétvégén rendbe jön:)
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!