Kérlek, olvassátok el a gyerekem napi étkezését, és írjatok véleményt?
Közel 16 hónapos, mostanig szopizott és tápszert is kapott. Tehát a napi étkezés: hajnalban 150 tápszer, reggeli, délben kevés szopi elalváshoz, ebéd, uzsonna, vacsora, este 150 ml tápszer elalváskor, éjszaka egyszer/kétszer ébredt, szopival aludt vissza.
Az utóbbi hónapban zavarodtunk össze, ugyanis kiderült, hogy babát várok, még kevesebb tejem lett, de el is hagytuk hamar a szopit, nem igényelte tovább. Viszont úgy látom, hogy több tápszert igényelve, kevesebb szilárd ételt fogyaszt. Egy hete történt a nem szopizás, azóta kb.így eszik:
hajnalban 120 tápszer, reggeli kevesebb, mint eddig, később 1 gyümölcs, délben 120 tápszer, egyelőre másképp nem alszik el, délután ebéd, de abból is kevesebb, mint szokott lenni, vacsora, majd este elalváskor 150 tápszer, éjszaka 3 körül ébred, újból 100 tápszer. Én úgy látom, hogy a tápszer átvette a hangsúlyt. Ez vajon baj, vagy csak most az elején van így, amíg megszokja, hogy nincs több szopi. Ha szerintetek is túl sok a tápszer, segítenétek ötletekkel?
Minek KELL reggel visszaaludnia? Lányom újszülött kora óta legkésőbb reggel 6-kor indítja a napot és pár hetes kora óta nem alszik egyből vissza.
16 hónaposan már csak egyszer aludt.
Pedig ott van elrontva. Kelne az a szerencsétlen gyerek, de nem hagyod, így jó hogy csúszik minden, nem eszik időben és későn is fekszik. Mikor vagytok levegőn, ha átalusszátok a napot?
Majd fog sírni a szád legkésőbb bölcsinél/ovinál, hogy így eltoltad a napját, nem tud alkalmazkodni miatta az ottanihoz.
Ha ejjel 3kor is eszik, akkor nem kellene 6kor mar megeheznie. Nem újszülött, hogy 3óránként egyen. Adj neki nagyobb adagot, ha mindenképpen kér enni éjjel. Nem azt mondom, hogy 4dl-t igyon meg, de kezdetnek 20-30ml-vel próbálj többet adni.
Az én babámmal is néha előfordul, hogy éjjel csak úgy tudom vissza altatni, ha kap tápot. De ő olyankor nem ébred fel 3óra múlva, mert megéhezett.
Egyelore honaposan nem gondolkodok az ovis idoszakon...addig van masfel ev, nem fog tapszert enni.
Higyjetek mar el hogy soha , egy alkalommal sem tud 150-160 ml-nel tobbet meginni!!! Miert ne adnek tobbet? Csaknem tartom fogyokuran..... de ha ennyit bir meginni.
Na jo, akkor , ha a ti valtozatotoknal maradnek, akkor irjatok le nekem, hogy reggel hatkor rendes kajat adjak neki? A szemet sem tudja kinyitni, olyan almos.
Levegozesrol, csakhogy ne logjon a levegoben a valasz: kertes hazban lakunk, reggeli utan, 11 korul egy oraig kint vagyunk, es delutan nem lehet bent a hazban tartani, vagy a parkban vagy eppen a viragos kertben, vagy......nem kell sorolni hogy egy videki gyerek hol van eppen....
koszi a valaszokat mindenkepp
eppen az utolso hozzaszolok irjak, hogy tul sokat alszik reggel
hatkor felebred, ne rendes kajat adjak, akkor csakis a tapszer johet, de alszik egybol vissza.....na mindegy
nem minden gyerek egyforma
de kaptam segitseget is a valaszolok kozott..koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!