Melyik fűszernövény nevet adnátok lány babának?
Férjem és én is séfek vagyunk, ezért mindképp fűszer nevet szeretnénk adni a kislányunknak. Ezek közül szerintetek melyik a legszebb?
Majoranna, Rozmaring, Menta, Zsálya, Levendula, Sáfrány, Babér, Fahéj
Illetve ha tudtok még ezeken kívül anyakönyvezhető fűszer neveket, akkor azokat is szívesen fogadjuk! :)
Menta egész jó, többi nem igazán tetszik.
A Sáfrányról csak nekem ugrik be rögtön a sárkány? Ha elnyomja a férjét, ő lesz a "házisáfrány":)
Ez tuti kamu kérdés...nem lehez vki ennyire lokozt már bocs....az tuti,hogy ha elmondja, hogy szulei séfek és ilyen neve van szanadzét csúfolják a suliban......
Lehetne tárkony az úgyis hajaz a takonyra,ha már csúfolni fogják
Most komoly,hogy a sáfrány vkinek eszébe jut?páfrány, sárkány folytassam?
Levendula szép novény, de nem névnek.
Legyen Bors Menta akkor tuti lenne.
Menta
Külföldi lennék, a Gingert vagy Gilly-t adnám :)
Nem olvastam végig a válaszokat.
Saját gyerekemnek ezeket nem adnám, de szerintem nem olyan rossz nevek ezek. A Majoranna és a Rozmaring szerintem nem szerencsés választás, de a többi egész jó. A Levendula virágnév is, ha a Rózsa és az Ibolya nem gáz, akkor a Levendula sem. A Sáfrány hangzása nekem nem tetszik, de a többivel nincs bajom.
Csak fűszerben gondolkodtok? Mással is lehet főzni. :P
Alma, Málna, Rózsa, Kamilla, Levendula, Ánizs, Vanilía, Bodza, Eper(ke),Szeder(ke), Tea...
Én is a Kamillát akartam javasolni, örülök, hogy itt a negyedik oldalra vannak, akiknek eszébe jutott.
A felsoroltak közül a Menta, a Babér, és s Levendula tetszik, talán az utolsónál még nem is néznék furán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!