Melyik fűszernövény nevet adnátok lány babának?
Férjem és én is séfek vagyunk, ezért mindképp fűszer nevet szeretnénk adni a kislányunknak. Ezek közül szerintetek melyik a legszebb?
Majoranna, Rozmaring, Menta, Zsálya, Levendula, Sáfrány, Babér, Fahéj
Illetve ha tudtok még ezeken kívül anyakönyvezhető fűszer neveket, akkor azokat is szívesen fogadjuk! :)
Vanília mint név? Te jó ég..
A felsoroltak közül a Menta, Levendula, Zsálya elmegy, de egyiket sem adnám. És persze magánvélemény, de eszembe sem jutna, hogy a szakmámra vonatkozó nevet adjak a gyerekemnek.
Mi lesz ha szakmat valtotok?
Biztos nem az en velemenyemre vagy kivancsi, de ez annyira gaz! Pont fuszer?
Miert nem mas alapanyag? Pl gyumolcs... Ezeknel az eperke meg mittomen meg mik leteznek!
Oszinten, kb egy macskat tudnek elkepzelni fahejnak, meg vanilianak.
Szerintem ez egy kreatív ötlet.
Semmivel sem rosszabb, mint az, hogy valaki nevet örökít tovább, vagy mondjuk az én példámnál, hogy a jelentése is sokat nyom a latban a névnek.
Az általuk választott név jelentése egyértelműbb, mint mondjuk egy Zoénak vagy Aurórának vagy Imolának és nem is olyan megszokott, mint mondjuk egy Hajnalka vagy egy Ibolya, amiknél senki nem gondol a felkelő napra vagy a kis lila virágra.
Teljesen korrekt, ötletes és vicces elgondolás, ha a Zsályát választják, pedig különleges is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!