Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik fűszernövény nevet...

Melyik fűszernövény nevet adnátok lány babának?

Figyelt kérdés

Férjem és én is séfek vagyunk, ezért mindképp fűszer nevet szeretnénk adni a kislányunknak. Ezek közül szerintetek melyik a legszebb?

Majoranna, Rozmaring, Menta, Zsálya, Levendula, Sáfrány, Babér, Fahéj

Illetve ha tudtok még ezeken kívül anyakönyvezhető fűszer neveket, akkor azokat is szívesen fogadjuk! :)

2017. szept. 24. 10:25
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
54%
És van, aki komolyan veszi...
2017. szept. 24. 12:29
 22/51 anonim ***** válasza:
63%

Vanília mint név? Te jó ég..

A felsoroltak közül a Menta, Levendula, Zsálya elmegy, de egyiket sem adnám. És persze magánvélemény, de eszembe sem jutna, hogy a szakmámra vonatkozó nevet adjak a gyerekemnek.

2017. szept. 24. 12:41
 23/51 anonim ***** válasza:
47%
Ez a het legjobb kamu kerdese 😂😂😂
2017. szept. 24. 12:41
 24/51 anonim ***** válasza:
43%
Miért lenne kamu? Nálunk ugyanez a helyzet, ezért lett Borsika a lányunk :) Van ilyen..
2017. szept. 24. 12:51
 25/51 anonim ***** válasza:
41%
A Zsálya és a Menta tetszik.Egy Métát ismerek,az a Mentára hasonlít.Őt Métinek vagy Mettinek becézik.A Mentát én Mintinek becézném,valamiért rögtön ez ugrik be róla.
2017. szept. 24. 13:12
 26/51 anonim ***** válasza:
69%

Mi lesz ha szakmat valtotok?

Biztos nem az en velemenyemre vagy kivancsi, de ez annyira gaz! Pont fuszer?

Miert nem mas alapanyag? Pl gyumolcs... Ezeknel az eperke meg mittomen meg mik leteznek!

Oszinten, kb egy macskat tudnek elkepzelni fahejnak, meg vanilianak.

2017. szept. 24. 13:17
 27/51 anonim ***** válasza:
49%
25, mert ahhoz, hogy séf legyen, kell minimális intelligencia meg némi önbizalom is. Az, aki ilyen nebet ad a szakmája miatt, híján van az elsőnek; aki meg a gyk-val kerestet nevet, mindkettőnek...
2017. szept. 24. 13:24
 28/51 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a Levendula nagyon tetszik. :) A ti általatok választott többi nem, de kajanevelből bejön a Mandula, a Dió, meg a Tea is, és az Alma, de ez a két utóbbi szerintem kakukktojás, mert csak véletlenül egyezik az alakjuk értelmes magyar szavakkal.
2017. szept. 24. 14:34
 29/51 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem ez egy kreatív ötlet.

Semmivel sem rosszabb, mint az, hogy valaki nevet örökít tovább, vagy mondjuk az én példámnál, hogy a jelentése is sokat nyom a latban a névnek.

Az általuk választott név jelentése egyértelműbb, mint mondjuk egy Zoénak vagy Aurórának vagy Imolának és nem is olyan megszokott, mint mondjuk egy Hajnalka vagy egy Ibolya, amiknél senki nem gondol a felkelő napra vagy a kis lila virágra.

Teljesen korrekt, ötletes és vicces elgondolás, ha a Zsályát választják, pedig különleges is lesz.

2017. szept. 24. 15:46
 30/51 anonim ***** válasza:
Galanga
2017. szept. 24. 16:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!