Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koraszülött babát, miután...

Koraszülött babát, miután hazahoztátok a kórházból, mikorra hívnátok a fotóst?

Figyelt kérdés

2017. szept. 16. 00:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%

szerintem pl. mindenképpen kérdezd meg a szülész/gyerekorvost, aki foglalkozik a gyerekkel, mert ő biztosan jobban ismeri a gyerekek általános tűrőképességét is, meg a te gyereked körülményeit pláne, mint az itt név és arc nélkül kommentelők, akár értenek a fotózáshoz, akár nem.

annyi biztos, hogy a pici babákat célszerű alvás közben, vagy vaku nélkül fotózni, mert az erős lámpák, vakuk villanása nem használ a még nagyon edzetlen szemüknek. azt hiszem, hogy 3 hónapos kort szokás mondani, hogy az alatt nem ajánlott vakus képeket készíteni a babákról.

2017. szept. 16. 14:04
 12/24 anonim ***** válasza:
75%
11-es, normális újszülött fotós nem használ vakut, mert az még a látást is roncsolhatja egy újszülöttnél. De amúgy tényleg a gyerekorvost kéne megkérdezni koraszülött esetében, mert ő tudja, hogy mennyire egészséges a baba, mennyire kell tartani a betegségektől meg hasonlók. De amúgy meg ha megkéred a fotóst, hogy vegyen fel egy szájmaszkot fotózáshoz, nem hiszem, hogy ellenére lenne. A normális fotósok amúgy is hordanak magukkal szájmaszkot, meg kézfertőtlenítőt, hogy még véletlenül se adjanak át semmi betegséget, még akkor se, ha nem érzik betegnek magukat.
2017. szept. 16. 14:08
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm végre az értelmes válaszokat :) A neonatológust mindenképpen terveztem megkérdezni erről, aki kezelte a kis drágmat, hogy mi a véleménye és ha túl korai, akkor természetesen későbbre szervezzük a dolgot. Mi már csak ilyen fotómániásak vagyunk :)
2017. szept. 16. 14:21
 14/24 anonim ***** válasza:
92%
Nekem is korababám van. A terhesség alatt beszélgettünk a férjemmel babafotókról, de a koraszülés után elvetettük az ötletet. Én még a széltől is óvtam a kislányomat, eszembe sem jutott kitenni ilyen "megpróbáltatásoknak".
2017. szept. 16. 21:57
 15/24 anonim ***** válasza:
63%

"Ha valakinek nincs igénye szép foókra a babájáról, az nem gond, de nem kéne leszólni valaki szakmáját, csak mert szerinted "haszontalan". (egy baba fotós)"

Nem szép fotókra nincs igénye a hozzaszoloknak, hanem művi beállított, az élethez semmi köze képekre. Ugyan mitől szep egy manónak beállított csecsemő? Vagy egy darab anyagba belecsavart? Idióta sapkában fotózott kicsi? Ezek nem szépek, hanem rohejesek.

2017. szept. 17. 07:57
 16/24 anonim ***** válasza:
41%

Ha ez a mániátok, miért nem csinálst te képeket? A gyerek is jobban értékelné. Én pl elküldtem a búsba a fotóst a kórházban, hogy na akkor ő most jött. Na akkor az én babám meg alszik. Nem fogja zavarni.. nem érdekel.

Hihetetlen, hogy a fotózás jobban érdekel, mint az, hogy otthon legyetek a legnagyobb lelki nyugalomban.

2017. szept. 17. 20:07
 17/24 A kérdező kommentje:

Azért, mert mondjuk nem ezt tanultam évekig és nincs kapásból fél millám egy ehhez megfelelő fényképezőgépre...

Téged nem érdekel, te dolgot. És mesélj még, mit teszel a lelki nyugalom érdekében még? Biztos te vagy az első, aki kutyát, macskát aranyhalat kidob. És ha van egy eleven nagytesó, azzal mit csinálsz, azt is dobod utánuk, a fene nagy nyugalmad miatt? Hihetetlen.

2017. szept. 17. 20:23
 18/24 A kérdező kommentje:
Mellesleg aki hozzánk jön, az nem egy ilyen házaló, lasszóval fogja a kuncsaftokat magának fotós, hanem egy híres, művészfotós. Hónapokkal előrec be kell hozzá jelentkezni és elég borsos áron is dolgozik ahhoz, hogy minden anyámkínja miatt visszamondják.
2017. szept. 17. 20:25
 19/24 anonim ***** válasza:
47%

A fotós és az orvos véleményével összhangban döntenék. Esküvőfotós vagyok, nem sok közöm van a gyerekek fényképezéséhez, de előfordul azért, hogy fotózom babákat, gyerekeket. Mindig arra kérem a szülőket, hogy egyeztessenek az orvossal arról, hogy mi oké és mi nem.

A telefonos képeket ne emlegessük egy lapon azzal amit egy jó fotós készít. Nem baj ha Ti nem látjátok a különbséget, de más munkáját/életét degradálni emiatt, na, az a ciki.

2017. szept. 18. 08:02
 20/24 anonim ***** válasza:
65%

Más a nézőpontunk. Szerintem az alanytól és a pillanattól lesz jó egy fotó, nem a fehéregyensúlytól, zársebességtől, a tökéletesen megválasztott blendétől...

És egy kis kompakttal vagy telefonnal is lehet csodás, megismételhetetlen képet készíteni, nem kell hozzá tükörreflekszes kamera.

2017. szept. 18. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!