Közgyógy igazolványt igényelhetünk, ha a baba koraszülött volt? Milyen feltételekkel?
Ha van ebből származó betegsége ami tartós akkor igen, ha nincs akkor nem.
Mennyi időre született amúgy?
Ha magasabb családi pótlékot kaptok utána tartós betegség miatt, akkor igényelhettek közgyógy-igazolványt. Szakorvos állapítja meg és tölti ki a szükséges papírokat -amit persze ti visztek. Évente meg kell újítani.
Magasabb cs.p. -MÁK
Közgyógyig. -Polg.mest. hiv.
Vagy szociális alapon.
Jó lenne tudni, hogy adtak-e valamiről igazolást a kórházban, hogy magasabb szintű családi pótlékot kaphass, mert akkor nagyon egyszerű elintézni.
Ha nem kaptok, és a babádnak nincs semmilyen problémája "csak" a 31. hét és alacsony súly, akkor nem jár alanyi jogon a picinek a közgyógy. 1500 gr alatt járna.
Külön igazolást nem kaptunk csak a zárójelentésünkön van felsorolva. Anémia (kétszer vért is kapott),halk szívzörej,vese veleszületett rndellenessége-kehelyszárak kis fokban tágabbak.
Emelt családit nem kapunk nem is kértük,akkor nem gondoltuk,hogy esetleg emelt összeget is igényelhetnénk, örültünk,hogy a pici életben maradt. Csak pár napja mondta a gyerek orvosunk,hogy lehet,hogy jogosultak lennénk rá.
A pici 2 hetes korában kapott egy fertőzést a kórházban amibe majdnem belehalt. Szerencsére 50 nap után javult az állapota. Ma már itthon vagyunk, de heti 1-2 kontrollvizsgálatra kell járnunk.
Kardiológia, vese Uh, szemészet stb.
[link] innen le tudod tölteni azt a dokumentumot, amiben minden pontosan benne van. Ha megtalálod valamelyik betegséget, ami a zárón szerepel, akkor ebből a dokumentumból azt is ki tudod keresni, hogy melyik orvos adja ki az igazolást.
Ha rajta van a zárón, akkor azok, akik kiállították, menjenek a fenébe, mert kellett volna egyből adniuk az igazolást az emelt családihoz.
Jó tudni, hogy ha emelt családit kaptok, akkor alanyi jogon jár a közgyógy, nem kell az igényléshez, csak majd a
- MÁK határozata,
- közgyógy igénylő lap,
- gyerkőc lakcímkártyája, TAJ kártyája.
(Ez tuti, én tegnap intéztem így, 15 perc volt az önkormányzatnál.)
A közgyógyhoz jár alapból éves 6000.-os gyógyszerkeret, a háziorvossal érdemes ezt kihasználtatni, anitbiotikum stb, ilyesmiket fel tud írni, ezt meg lehet vele beszélni, mert látja a gépen, mi mehet közgyógyra, mi nem. Emellett gyógyászati segédeszközt ingyen kaptok meg, ha a szakorvos felírja, illetve a TÁPSZER is a kereten felül jár azt hiszem 1 éves korig. (Itt is a háziorvos mondja meg, melyik mehet közgyógyra, melyik nem, de a HA-sok úgy tudom simán.
Ha jár neki állandó gyógyszer, akkor lehet kérni egy gyógyszerkeret megállapítást az éves 6000-en felül, azt a szakorvos írja meg, odaadod a háziorvosnak és ő ad egy lezárt borítékot, de ez utóbbi nekem is homály, mert minket szerencsére ez a része nem érintett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!