Érdekel egy tuti kullancs-eltávolító praktika?
A barátnőm küldte nekem.Remélem SOHA nem lesz rá szükség..de ki tudja.
Gondoltam megosztom veletek,valami alapja biztos van.
Egy próbát megér:)
CSODÁLATOS A TERMÉSZET , 20 ÉVE MONDOM, HOGY MINDENRE MEGVAN A TERMÉSZETBEN
MINDAZ AMIRE SZÜKSÉGÜNK VAN.......
-------
-Kullancseltávolítás
Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) kullancs eltávolítási technikát szertnék Önökkel megosztani!
A belénkfúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!
Nyálazzuk meg a gyufa fejét,
majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.
A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a testünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás, de a lehető legemberségesebb, és biztosan mindig sikeres, sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!
Itt az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer, nem is értem, hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!
Mert a gyógyszergyár többet fizet annak aki a gyógyszerét ajánlja!!!!!
Ezek szerint kullancsa válogatja. Egy fesztiválon -kb. 6 éve - így szedtek ki belőlem egy kullancsot :)
Bár rémlik, hogy az sem volt mindegy, hogy az óramutató járásával megegyező vagy ellentétes irányban körözünk a kullancs körül.. De erre nem emlékszem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!