Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdekel egy tuti kullancs-eltá...

Érdekel egy tuti kullancs-eltávolító praktika?

Figyelt kérdés

A barátnőm küldte nekem.Remélem SOHA nem lesz rá szükség..de ki tudja.

Gondoltam megosztom veletek,valami alapja biztos van.

Egy próbát megér:)

CSODÁLATOS A TERMÉSZET , 20 ÉVE MONDOM, HOGY MINDENRE MEGVAN A TERMÉSZETBEN

MINDAZ AMIRE SZÜKSÉGÜNK VAN.......

-------

-Kullancseltávolítás

Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) kullancs eltávolítási technikát szertnék Önökkel megosztani!

A belénkfúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!

Nyálazzuk meg a gyufa fejét,

majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.

A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a testünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás, de a lehető legemberségesebb, és biztosan mindig sikeres, sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!

Itt az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer, nem is értem, hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!

Mert a gyógyszergyár többet fizet annak aki a gyógyszerét ajánlja!!!!!

2010. máj. 24. 13:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Kedves vagy, hogy megosztottad ezt a praktikát, de nem használ. Én is hallottam erről és a hétvégén volt lehetőségem kipróbálni, sajnos nem jött ki a kullancs. De a saját tapasztalat a legjobb, így hát hajrá mindenkinek!
2010. máj. 24. 20:12
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Köszi, hogy megosztottad ezt velünk! :o)
2010. máj. 24. 20:51
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint kullancsa válogatja. Egy fesztiválon -kb. 6 éve - így szedtek ki belőlem egy kullancsot :)

Bár rémlik, hogy az sem volt mindegy, hogy az óramutató járásával megegyező vagy ellentétes irányban körözünk a kullancs körül.. De erre nem emlékszem :(

2010. máj. 26. 19:45
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Köszi, remélem nem lesz rá szükség. :-D
2010. máj. 26. 20:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
KÖSZÍÍÍÍÍÍÍÍ!Magyon jó fej vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. máj. 26. 20:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Köszi, bár remélem nem kell használnunk. Egy kérdés: a gyufaszálat ha megnyálazod, nem lesz bajod? Én parázom tőle. De hátha....
2010. máj. 27. 00:38
 17/18 anonim ***** válasza:
Én pont most hallottam, hogy ma már legtöbbször nem a gyufa fején van a foszfor, hanem a dobozon. Lehet, hogy sokaknál ezért nem jött be.
2010. máj. 27. 05:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Egy "kis" tévhit: Nem a gyufa fején van a foszfor,hanem a doboz oldalán! A gyufa feje kénből van. :)) Tehát ez a praktika egyenlő a nullával,inkább amit lehet kapni gyógyszertárban kullancseltávolító kanalat,azzal próbálkozzatok,de ne kerüljön rá sor!
2010. máj. 27. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!