2 éves kisfiamban kullancs, mi a teendő?
1 órája vettem ki belőle,fürdéskor vettük észre neki.Nem volt még nagy,teljes egészében kijött,minden része megvolt.
A helyét alkoholos fertőtlenítővel lekentem,mire figyeljünk ezután?
A védőnőt nem szerettem volna ilyenkor zaklatni...
Köszönöm a válaszokat.Egyenlőre nem pirosodik neki.A kullancsra nem tettünk semmit,van spec.csipeszünk azzal szedtem ki,de sajnos apa kidobta.Nem tudtam,hogy meg kellene őrizni.
Remélem nem lesz semmi baja.
Szia,
az én másfél éves fiam combjában is volt egy kullancs 1 hete. Én is fürdéskor vettem észre, nagyon pici volt még, de egyből kijött csipesszel. A helye már másnap sem látszódott, de azért figyelem, nem pirosodik-e be. Meg kell jegyezni mikor történt a csípés, mert akár 5-6 hét múlva is okozhat problémát (de ennek szinte 0 az esélye, ha ilyen gyorsan kiszedtétek.)
24 orán belül nem fertöz a kullancs, de 2 hétig figyeld a helyéd és csak akkor kell aggodni ha kokárda szerüen pirosodik ki körülötte. tüneteket még nem keress a babán, ha megbetegitette esetleg az csak honapok mulva derül ki, de ha nem lesz piros a helye, akkor ok minden.
eü-s
Ez egy kullancsos hét...
Mi kedden este szedtünk ki egyet a 16 hónapos fiunkból, szintén fürdetéskor. Szépen egyben kijött, nyoma sincs a csípésnek.
Másnap felhívtam a védőnőnket, azt mondta írjam fel mikor történt, 2-3 hétig figyeljem, hogy nem e pirosodik a seb környéke, vagy bárhol a testén nem jelenik-e meg piros folt a közepén fehér folttal, illetve ha szintén 2-3 héten belül hőemelkedése, láza lenne, akkor az orvosnak azt is mondjam, hogy megcsípte egy kullancs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!