15 hós babának lehet kullancs elleni oltást beadatni?
1 éves kor után lehet!
de nem tudom van-e értelme idén mert 3 fordulós, az első 2 között 1 hónap szünte van, azután véd csak. tehát nálatok az augusztus lenne, a 3. forduló meg rá egy évre van, majd később lesz még ismétlő.
beszéld meg az orvosotokkal, hogy ő még ajánlja-e
Nagyon köszönöm a válaszokat sokat segítettetek!!
Igen minden képpen megbeszéljük a dokival csak tegnap keresgéltem a neten és javarészt azt találtam hogy 2 éves kor alatt nem szerencsés oltatni a bébit....
Nekem azt mondta a védőnő (miután 2,5 hete kullancs volt a gyerekben, és rákérdeztem az oltásra), hogy 1 éves kor felett lehet oltatni, de inkább 2 éves kor körül ajánlják. Hogy miért, azt nem tudom... Az én fiam 17 hónapos.
És nekem is azt mondta, hogy érdemes télen, tavasz elején elkezdeni az oltás sorozatot, mert ha most kezdenénk, vége lenne a kullancs szezonnak, mire kialakulna a védettség. Szóval ilyenkor már nincs értelme elkezdeni.
Az én fiam jövő februárban lesz 2 éves, szerintem január február környékén elkezdjük majd, hogy tavaszra már védett legyen.
Nektek is nagyon köszönöm!!
Hétfőn megyünk tanácsadásra majd fülön fogom a dokit :)
Illetve kedves 6. borzasztó ami veletek történt!
Ez minden szülő,nagyszülő és rokon rémálma!!Vigyázzatok a csöppségre,és jó egészséget a továbbiakban! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!