Kb.2 hónapos babám nincs el 10 percig sem egymagában, én rontottam el valamit?
A mi fiunk tápszeres volt ennyi idősen (kb. 70%-ban), ennek ellenére is folyamatosan kézben akart lenni. Annak örültem volna, ha 2 percig el van magában, nem hogy 10. Egy éves is elmúlt, mire 10 percig lefoglalta magát bármivel. Már 4 éves egészséges kisfiú. Most sem az órákig magában eljátszó gyerek, de azért már lehet mellette haladni a háztartással stb.
Kitartást! Az állandó szoptatást én nem bírtam, ezért is lett tápszeres lassacskán.
Novekedesi ugras, most csinal maganak tobb tejet (minel tobb inger eri a mellet, annal tobb a tej).
Bizonyos biologiai okokbol (hogy kiferjen a feje) az embergyermek gyakorlatilag "koraszulottkent" szuletik meg 40 het varandossag utan, es ez az allapot kb. 1 eves kiraig tart, eddig igenyel nagyon intenziv testkozelt. Ekkortajt valik kepesse az onallo jarasra. A sok testkozel, mozgatas, hordozas nemcsak a lelki fejlodese miatt fontos, stimulalja a mozgasfejlodeset, beszedfejlodeset, kihatassal van az egyensulyerzekere, emellett a testkontaktus a stresszhormon szibtjet is bizinyitottan alacsonyabb szinten tartja.
Az onallo csecsemo udealkepe mogott tortenelmi, kulturalis, es nepegeszsegugyi okok vannak. Mindegyik eleg szomoru. Most nem untatlak vele, de erdemes utanaolvasni, honnan ered ez az egesz, nagyon furcsa elvaras, hogy egy csecsemonek onalloan el kell lennie egyedul, lehetoleg csondben, a kisagyban, a falat, esetleg a kirforgot bamulva naphosszat. Szivbol ajanlom Jean Liedloff, Az elveszett boldogsag nyomaban c. konyvetx
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!