8 hónapos, tápszeres babám van. A védőnő most azt mondta, hogy már csak 1x, reggel adjak neki 180 ml tápszert, a többit váltsam ki rendes étkezésekkel, melyeknek egy része tejalapú, és itassam vízzel, amennyit igényel. Félek, nem kevés ez így?
Ez érdekes, mert nekem a lelkemre kötötte a védőnő és a gyerekorvos is, hogy 1 éves korig napi fél liter tej/tápszer/tejalapú étel kell és kizárt dolog, hogy napi 320 grammnyi tejalapú ételt egyen egy 8 hónapos baba.
Én még sosem hallottam ilyenről ennyi idős babánál!
Nagyon korai még szerintem,hogy csak 1x kapjon tápszert!!!
Nyugodtan adjál neki 2x,reggel és este lefekvés elött is.Picike ő még.Nekem a lányom 1 éves korig tápszert ivott(reggel este),utána tejitalt,majd olyan 1,5-2 éves korától rendes tejet/kakaót,de a mai napig 2x kap,pedig már 2,5 éves.
Komolyan mondom, kezd nagyon elegem lenni abból, hogy teljes idióta védőnők osztják az észt, a babák meg szenvednek.
A babának minimum egyéves korig napi legalább két tejalapú étkezésének kell lennie! Az én lányom - igaz, ő anyatejes volt - egyévesen még alig evett valamit, leginkább szopizáson élt. Semmi hátránya nem származott belőle, sőt!
Én is reggel-este tápszert adok a majdnem 11 hónapos fiamnak (közte tízorai-ebéd-uzsi "rendes" kaja.
A gyerekdokit kérdezted már erről? Remélem nem fog egyetéreteni a védőnőddel....
A bogyós kaki nem túl jó (még felnőttnél sem).
Én biztos visszaállnék a napi 2x tápszerre, főleg ha nem iszik semmi mást (vizet, gyümölcslevet)
A védőnő tanácsaira, meg óvatosan hallgass ezután!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!