A védőnő szerint már elég lenne ha reggel és este kapna tápszert a babám, de nem nagyon bírja ki . Hogy szoktassam át erre? Vagy adjak neki, ha jólesik?
Hát engem jól letolt a gyerekorvos, hogy a 6 hónaposom már csak 2x kapott tápszert. Azt mondta 8 hóig legalább 3 tejalapú étkezés kell. Szerintem nyugodtan adj neki.
Ha az éjszakai evésről beszélünk, akkor arról ideje leszoknia (bár az enyém egy betegség miatt 1 évesen visszaszokott) de ne stresszelj rajta. Ha téged nem zavar és ő igényli, akkor adjál. Azt viszont próbáld ki, hogy tényleg éhes-e, vagy csak megszokás miatt ébred. Próbálj csak inni adni, ha visszaalszik tőle akkor csak megszokásból ébred.
Szia
Off: nem lehet, hogy ugy erti a nem birja ki, hogy tobb tejet (utalom a tapszer szot) igenyelne?
On: 13 hos mult a lanyom, de jon utannam es huzgalja a nadragomat es mondja teji, teji.Addig csinalja amig nem kap.
Naponta 4szer iszik meg kb 180-240 mili tejet.Eszik tejpepet (vagy valami hasonlot, nalunk kicsit mashogy nez ki mint otthon).
Eszik friss gyumolcsot minden nap.Ebed utan eszik desszertnek joghurtot.Ebedre eszik fot etetelt.Van, hogy leves+ masodik van, hogy csak masodikat.
Vacsira eszik kenyeret+ tejfol/turo....stb + zodseget.
Van, hogy utanna meg mondja, hogy hamma es kap az ebedbol kimaradt fottetelt es lefekves elott meg iszik tejet.
A vedonom szerint tokeletes a sulya a magassagahoz kepest.
A vedonom szerint ugy csinaljam ahogy a babanak jo, es ne konyek alapjan hatarozzuk meg, hogy mikor mit egyen.
Ha eszik mellette rendesen, akkor szerintem ihazt tobb tejet is, mint a napi 2.
De ezt csak lehet en gondolom igy....
Jó nagy babád van . :)
Az enyém 65 cm és 8650 g :) Ő is haspók .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!