Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg túlparázom? Nem baj,...

Tényleg túlparázom? Nem baj, ha sokan jönnek hozzánk? Mit lehetne csinálni, hogy megértse?

Figyelt kérdés

Jelenleg anyukámnál vagyunk a picivel (1 éves múlt a lányom).

Anyukám férje jogász, van, hogy ide jönnek az ügyfelei. Ami zavar, az az, hogy behívja őket úgy, hogy előtte mondja, hogy "jaj, nem kell levenni a cipőt, maradhat nyugodtan". Tegnap pl. a kutysz..rt hordta szét így az egyik, mert még napközben belelépett valahol...

Mondtam neki ma, hogy legalább amíg itt vagyunk, próbálja ezeket a megbeszéléseket mellőzni, vagy adjon nekik papucsot, ha bejönnek. Mert a lányom mászkál, sokat vagyunk a földszinten és nem tarthatom az ölemben folyamatosan. De szerinte én parázom túl. Viszont szerintem igenis sok, hogy este 9-kor még csengetnek, utána ha a pici felkel és nehezen alszik vissza, kapom a megjegyzéseket, hogy nem tudok gyereket nevelni... Meg hogy az bezzeg nem zavar, ha a barátnőim vannak itt. Nem, mert nem este állítanak be nagy hangzavarral és az első útjuk általában a fürdőbe vezet, kezet mosni.

Pedig van irodája, csak akik a környéken laknak, vagy itt van éppen dolguk, ide jönnek.

2017. aug. 3. 20:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

#19-es, a mondanivalód egy része meg őrájuk, mint házastársakra vonatkozik.

Ha apuka az ügyfelei után nem takarít el, hanem feleség teszi, az már az ő baja. Meg lehet mondani a férjnek, hogy takarítsa a saját koszát ennyi. Amúgy egy szóval nem volt említve sehol, hogy a férj nem takarít el. Az, hogy nem aközben kezd el felmosni, hogy a vendégek ott vannak, attól utána megteheti. Vagy te vendégek jelenlétében kezded el kitakarítani a lakást?

2017. aug. 4. 10:15
 22/35 anonim ***** válasza:
52%

Hát több megoldás is van.

1. Amikor megkérdezik, hogy hol vegyék le a cipőt, akkor megmondja, hogy itt.

2. Ne legyetek a földszonten.

3. Ne legyetek ott náluk.

2017. aug. 4. 10:48
 23/35 anonim ***** válasza:
47%

70%-os!

Én is jogásznak tanulok, hiába fröcsögteted itt a nyálad és próbálod TE lenèzni a diplomásokat, nem lesz igazad. A diploma megszerzése hatalmas nagy munka, főleg a jogi, orvosi. Biztos vagyok benne hogy ügyvédként ő az aki eltartja az egész családot, és este 9-kor is dolgozik.

Kérlek ne lepődj meg azon hogy le vagy pontozva akkor ha nyilvánvalóan féltékeny vagy arra hogy neked nincs diplomàd és minimálbéren tengődsz, míg mások fél milliókat keresnek havonta. Tanulni kellett volna, nem később pofára esni.

2017. aug. 4. 12:51
 24/35 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek előzővel!

Nemhogy örülnél neki kérdező, hogy van elég munkája anyukád férjének, és tud és akar is dolgozni. Más a két kezét tenné össze, ha otthon is tudná végezni a munkát és a legtöbb ember őhozzá fordul segítségért, őbenne bízik meg.

Nem kis munka és idő volt ezt az egzisztenciát kiépítenie maga körül, és nem fogja lerombolni csupán azért, mert 1 hétig nála vagy.

Ha nem lehet elérni valakit, akkor az ember keres más szakembert szó nélkül, nem megy ám oda másodjára is, hogy figyelj már, most végre ráérsz. Jogászból meg főleg Dunát lehet rekeszteni. Seperc alatt talál másikat az ügyfél, és után a őhozzá fog járni, mert a másik elérhető akár este 9-kor is ás szívesen foglalkozik a problémával. 10 éves munkaviszony után is egy pillanat máshoz fordulnak a kuncsaftok, hiszen a férje egy szolgáltatást végez, amit az igénybevevők kényük kedvük szerint fogadnak el, váltanak másikra.

Inkább őrülj, hogy nem este 11-ig az irodában dokkol anyukádat egyedül hagyva otthon, hanem otthon dolgozik, hogy több időt lehessenek együtt. Ha éjfélkor járna haza, akkor meg az lenne a probléma. Valószínűleg anyukád kedvéért is dolgozik otthon, hogy ne egész nap az irodában legyen távol. Gondolom az ilyen apróságokat már nem is kérdezted tőlük, de azért elvárnád, hogy úgy ugráljanak, ahogy te akarod, mert te éppen ott nyaralsz.

A gyereket ne engedd a kutyasz_rba. Van emelet, nagy ház, nehogymár este 9-kor a lányod csak ott tudjon lenni, ahol az ügyfelek járkálnak. Nem kell folyton az öledben tartanod, leírásod alapján egymást kergethetnétek a házban. Vidd másik szobéba vagy az emeletre a lányodat. Ennyire te sem lehetsz életképtelen.

Anyukád férje ezzel keresi a nem kevés pénzét, de ezért áldozatokat kell hozni. Ha nem engedné be este is az ügyfelek, munkatársakat, akkor fele ott sem járnának, ahol most. Inkább őrülj, hogy jól élnek és anyukádnak nem kell a belét kidolgoznia.

2017. aug. 4. 13:20
 25/35 A kérdező kommentje:

Nem értitek ezt szerintem.

Ezek nem munkamegbeszélések. Odaadják a szükséges iratokat és elkezdenek teljesen másról beszélni.

De már mindegy. Tegnap még éjfélkor is ez ment, mondtam anyának, hogy ez nekem így nem oké. Én sem bírok pihenni, a kicsi sem tud aludni, inkább hazamegyünk. Ezután beszélt vele anya, hogy van irodája, menjen az összes ügyfele oda, mert így ő sem tud órákon át lejönni az emeletről, ha éppen van itt valaki, a ház nem azért van, hogy átjáróház legyen.

2017. aug. 4. 13:31
 26/35 anonim ***** válasza:
12%

Kimondtad az igazat. A lakás ne legyen átjáróház és mivel anyukádé a lakás, és ő is benne lakik és zavarja, hogy majdnem minden nap késő este látogatók vannak (tök mindegy mi okból), még jó, hogy megmondja az embernek, hogy a munkát ne vigye haza. Legyen már egy határ.

És itt nem arról van szó, hogy téged vendégként ez zavar, hanem hogy anyukádat is zavarja úgy, hogy ő ott lakik, csak valamiért eddig szemet hunyt felette.

Azért itt nagyon sokan anyáznának, ha majdnem minden este 8-9-kor még becsöngetnének hozzájuk. Persze ez nem velük történik, ezért kérdező, te vagy leszólva.

Különben a pasi mit szólt hozzá, hogy anyukád megmondta, hogy ez nem iroda, ne járkáljanak oda este.

2017. aug. 4. 14:04
 27/35 anonim ***** válasza:
40%

23-as, nyugi nem vagyok féltékeny a diplomásokra, mert mindig az embert nézem, nem azt, hogy milyen papírja van.

Különben

1. Nem minimálbéren tengődöm, és nem kell hozzá diploma sem, hogy jól keressek. Igaz, hogy nem több 100.000 ft-ot, mint egy ügyvéd, de azért nem panaszkodom.

2. A munkámból kifolyólag nagyon sok jogásszal találkozom, és a 80% egy kalap sz*rt ér, mint ügyvéd. Tapasztaltam saját ügyemben és más ügyében is. Csak az óradíjat tudja átvenni, de hogy dolgozzon érte, azt nem. Egy ügyész munkatársam mondta ezt, amikor kértem, hogy mondjon nekem egy jó ügyvédet, hogy "csak egyet tudok, mert ő megbízható. Nem mindegy, hogy egy pincsi képvisel, vagy egy pitbull. Na, ő egy pitbull, ha gond van szól, hogy most álltok fel és mentek ki az ajtón, nem pedig kussol és tartja a markát, aztán meg ha baj van, akkor meg hárítja a felelősséget. A jogászok 80%-a csak dísznek van.

Úgyhogy ne vágjak már egy hátast attól, hogy a pasi este 9-kor még iratokat vesz át, és még órákat beszélget munka címén ahelyett, hogy a családjával töltse az estét. Ha fontos lenne a családja (vagyis a felesége), akkor mondaná, hogy este 7-ig és ne tovább. Minden más csak rizsa.

Az orvosok meg más tészta. Ők életeket mentenek és sokkal több tudás szorult beléjük, mint bárkibe. Azért a jogászban és az orvosban csak a diploma megléte a közös, semmi más.

2017. aug. 4. 14:27
 28/35 anonim ***** válasza:
27%

70%-os:

A válaszaidból süt,hogy minimálbéren tengődsz és bármit megadnál egy diplomáért...

Felesleges tovább bizonygatnod,hogy semmit

nem számít a diploma,meg hogy az összes

diplomával rendelkező sz*rt se ér,mert egyre szánalmasabb leszel...

2017. aug. 4. 14:51
 29/35 anonim ***** válasza:
40%

28-as, ha válaszolsz vkinek, akkor nem azt kell kiírni, hogy 70%-os, mert lehet más válaszoló is 70%-os, hanem azt, hogy pl. 28-as válaszoló. Ebből is látszik, hogy nem vagy a toppon, ha gondolkozni kell, pedig diplomád van.

A másik, ami ezt alátámasztja, hogy nem tudsz szöveget értelmezni. Hol fikáztam pl. az orvosokat? Épp ellenkezőleg. Drága, én nem vagyok a diplomásokra féltékeny. Akinek van, és tényleges tudás van a kezében, azt elismerem. De nagyon sokan vannak, akik 2-3-sal elvégzik és hülyébben jönnek ki, mint mikor bementek, viszont annyira el vannak szállva magukkal, hogy nekik van egy papírjuk, amivel pont kitörölhetik, és csak a Mekibe veszik fel őket.

De gondolom ezt sem tudod értelmezni. Nem baj, majd 2-sel elvégzed a jogi egyetemet és egy 28-ad rangú ügyvéd leszel (ha elvégzed egyáltalán). Nyugi te nem leszel benne az általam elismert, nagytudású 20%-ba, akik tényleg értik és szeretik is a munkájukat.

2017. aug. 5. 07:52
 30/35 anonim ***** válasza:
64%

Kedves 29-es válaszoló!

Te se lehetsz a toppon ha nem tűnik fel hogy nem ugyanaz írta a 28-as választ mint az enyémet, a százaléka is más...

Ennek ellenére egyáltalán nem hat meg hogy egy ismeretlenül károgó akárki "számára" nem leszek jó ügyvéd, főleg úgy hogy két számot se tud megkülönböztetni.

Köszönöm a jókívánságokat így tévesen is, továbbra is azon leszek hogy a magadfajta senkiházikkal ne foglalkozzak mert egy fabatkát sem ér a véleményed.

2017. aug. 5. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!