Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem engedélyezett, hogy...

Miért nem engedélyezett, hogy Prométheusz-nak nevezzem el a kisfiam?

Figyelt kérdés

Párommal nagyon tetszik nekünk ez a név, de nagy valószínűséggel nem fogják engedélyezni (már kérelmeztük).

Vajon mi lehet az oka?

2017. júl. 26. 08:42
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát :)

Aki pedig azt mondta hogy az Adolf jobb, hát furcsán gondolkodik.

2017. júl. 26. 12:17
 22/39 anonim ***** válasza:
(bocs, egy szóval nem mondta senki, hogy Adolfi "JOBB" hanem, hogy választható, mint a Mátyás)
2017. júl. 26. 12:44
 23/39 anonim ***** válasza:

"pont ebből kifolyólag mindig is elgondolkodtatott a dolog, hogy hogy a fenébe is van ez a Richárddal? :o"

Itthon van külön Richárd meg Rihárd név is, ha már fonetika. :)

Egyébként én arra tudok gondolni, hogy hagyományos névnek számít (gondolj bele, Kőszívű ember fiai, csak hogy egy példát mondjak), és anno mások voltak a szabályok, mint most, hagyományos nevet pedig nem változtatnak meg. De ez csak saját kútfőből, hivatalosan passz. :)

2017. júl. 26. 13:38
 24/39 anonim ***** válasza:

"Egyébként én arra tudok gondolni, hogy hagyományos névnek számít (gondolj bele, Kőszívű ember fiai, csak hogy egy példát mondjak), és anno mások voltak a szabályok, mint most, hagyományos nevet pedig nem változtatnak meg. De ez csak saját kútfőből, hivatalosan passz. :)"

Oké, persze, én is szinte azonnal erre gondoltam, na de pl Athanáz, Athália, Zófia sem maradt fent ebben a formában, pedig ilyen alapon ha egyszer lehetett valamikor adni, akkor most miért nem?

tényleg, vajon húznak ki időnként nevet a listáról?

Van ismerősöm, aki Nikola-ként van anyakönyvezve és fiú. Jelenleg a Nikola nyői nevek listáján szerepel.

Nagyon OFF voltam :o bocsi :D

2017. júl. 26. 13:48
 25/39 anonim válasza:
9%
Legyen a gyerek Kolompár Leonszió, attól egyedi és különleges lesz.
2017. júl. 26. 14:21
 26/39 anonim ***** válasza:

rajongok a görög nyelvért, a nevekért is - de egy-két szempontot mondanék még azonkívül, hogy veszélyes, hogy nagy lesz az "elvárás" - de ezt egy jó pedagógiával ki tudjátok védeni (ez egyébként a híres-neves emberek gyerekeinél is probléma - a "név kötelez" szemlélet miatt, jó pedagógia kell, és nem okoz gondot A jó itt azt jelenti, hogy segíti, hogy a saját útjára rátaláljon és azon haladjon a gyermek. )

Prométheusz - igaziból h nélkül fogják engedni, pedig valójában "th" van ott a görögben Προμηθεύς θ=th

Általában megfigyelhető, hogy már a 3 szótagos neveket is rövidítve/becézve használják Ilyen alakban is rá kell nézni... Nem fogják az iskolákban/munkahelyeken mondani:

"Ó! jöjj hős Prométheusz, istenektől embereknek a soktudó tüzet elrablója!"

Hanem: "Gyere már, Promi."

Ilyesmikre gondoltam.

innen ismerhető meg a mítosz:

[link]

Aiszkhülosz, Leláncolt Prométheusz

"Hiszen te vagy, kit meglopott, virágodat

az embereknek adta, soktudó tüzed.

E bűnéért az istenek megbüntetik,

hogy megtanulja: Zeusz uralmát tűrni kell,

s embert szeretni végre abbahagyja már."

2017. júl. 26. 14:30
 27/39 anonim ***** válasza:
38%

Gyerekek! Èrtem èn, hogy igyekszünk minden fszsàggal kitűnni, de könyörgöm próbáljunk már meg a realitás talaján állni.

Lakatos Promètheusz ezt el tudnám kèpzelni, de tuti èn lennèk az első, aki megmondanám Promika szüleinek, hogy idióták!

Remèlem, az MTA tagjainak mèg nem ment el teljesen az esze ès nem engedik!

Hogy rõhöghetnek az ilyen elsőgyerekes szülőjelölteken! De az is lehet, hogy sírnak rajtatok, èn azt tennèm!

2017. júl. 26. 14:43
 28/39 anonim ***** válasza:
Szerintem engedélyezik, ugyan olyan gáz név mint azok amiket engedélyeztek eddig szerintem nem gond. De max Prométeuszként magyaros írásmóddal.
2017. júl. 26. 14:52
 29/39 anonim ***** válasza:
63%

Komolyan én nem értem, hogy mi van a mai szülőkkel. Volt valami verseny, hogy melyik szülő tud gázabb nevet adni a gyerekének, és a díj valami magas pénznyeremény?

Szánalom a köbön. Mint pl. múltkor is az Angyalka Aisha vagy mi :D

2017. júl. 26. 18:21
 30/39 A kérdező kommentje:

Nem értem miért lenne gáz név a Prométheusz. Miért a Márió meg a Leonidasz stb társai mennyivel jobbak? Öszintén ne már.

Amúgy pedig nem az első gyerekünk lesz ez a baba. Már van egy kislányunk akit Afroditének hívnak a második neve pedig Kora.

25 évesek vagyunk mindketten és nem vagyunk roma kisebbségiek.

Egyszerűen szeretnénk ha egyedi nevet kapnának a gyerekeink.

Amúgy pedig becenévként a Theus forma jobban tetszik mindkettőnknek.

2017. júl. 26. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!