Miért nem engedélyezett, hogy Prométheusz-nak nevezzem el a kisfiam?
Párommal nagyon tetszik nekünk ez a név, de nagy valószínűséggel nem fogják engedélyezni (már kérelmeztük).
Vajon mi lehet az oka?
#1 Miért lene kutyanév?
#2 Tudom a mitológiát, ahogy azt is, hogy Prométheusz volt az egyetlen aki belátta, hogy az embereknek több jár, mint amit a többi Isten adni akart nekik. Az én szememben ez bátorságot jelent. Nem értem miért nem nevezhetem el a gyerekem egy ilyen hősies karakterről.
Még várom a válaszokat.
Nem szerencsés hősök nevét adni a gyereknek. Túl nagy elvárást támasztasz felé anélkül, hogy tudnád, meg tud e felelni neki. Ha netán nem lesz az a bátor legény, hányszor hangzana el: -Hát milyen Prométheusz vagy te?! Egy Prométheusz nem viselkedhet így!
Egyébiránt engedélyezett neveink között is van hősies tartalmat hordozó felesleges teher sugallata nélkül. Olvasgass kicsit.
"Az én szememben ez bátorságot jelent."
Titáni deviáció.
Gondolj már bele, milyen lenne, ha Herkulesnek neveznéd a gyereked, és felnőve l60 centis, 50 kilós legény serdülne belőle. Vagy ha lány volna, és Sellőnek neveznéd, aztán szegény 180 magas, maszkulin nővé serdülne.
Néha az az érzésem, hogy a szülők akaratukon kívül is kiszúrnak a gyerekükkel, csak mert félrecsúszott a jószándékuk.
Szerintem csak annyi, hogy eddig még nem kérvényezte senki.
Vannak bőven mitológiai eredetű nevek, hindu eredetű, a bibliai neveket nem is említve. Pl. Apolló
Most függetlenül attól, hogy kinek tetszik: semmivel sem gázabb, mint a Frodó, Amidala, és társai. Divatos filmek, könyvek után ezeket az MTA simán engedélyezi. A jelentése sem gáz, nincs olyan hangzása, ami miatt más jut eszedbe (Rhonda, Ruth, és társai...), nem negatív szereplő (Lucifer, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!