Miért nem engedélyezett, hogy Prométheusz-nak nevezzem el a kisfiam?
Párommal nagyon tetszik nekünk ez a név, de nagy valószínűséggel nem fogják engedélyezni (már kérelmeztük).
Vajon mi lehet az oka?
"H" nélkül adtuk be, de ez a legkisebb szerintem.
Egyébként ha az Adolf név legalisan adható nem értem, hogy ez vagy az hogy Sicarius ami szintén negatív jelentésű miért nem.
Szerintem a fényhozó, mint jelentés, még mindig nem negatív. Lucifer esetében sem. Lucifer nem az ördög, csak bukott angyal, nagyjából ugyanazon az elven, amit a kérdező Prométeusz kapcsán leírt.
Szerintem ez van olyan jó védőszent, mint bármelyik másik. :) A "bátor" és "jót akar az embereknek" nem rossz ómen, még akkor sem, hogyha az a "jó" utána rosszul sül el.
(Nagyim mondta mindig: az ördöghöz vezető út is jószándékkal van kikövezve.)
Azokon a hozzászólásokon jót nevettem, akik azért szólják le, mert majd nem tud a gyerek majd azonosulni a névvel. Mintha nem létezne Napsugár meg Hajnal, esetleg Győző vagy Heléna, netalántán Virág.
Arról nem is beszélve, hogy mindenki olyan nevet ad, ami másik nyelven valami jót jelent. Ugyanaz a kategória egy Viktória vagy egy Karina, mint a Herkules.
Szerintem, ha H nélkül adtátok be, simán elfogadják, annyira nem is borzasztó, kicsit hivalkodó, de a hangzása kellemes, a hátterével semmi gondom, remélem híresebb lesz a fiatok, mint a mitológiai alak:)
"mindenesetre a magyarul fonetikusan írunk nevet szabály szerintem erre is érvényes a történelmi volta ellenére"
pont ebből kifolyólag mindig is elgondolkodtatott a dolog, hogy hogy a fenébe is van ez a Richárddal? :o
8. Vagyok
Igaza van az utolsó válaszolónak.
Szinte minden név hordoz jelentést, ezzel az erővel akkor Viktor se legyen, mert mi van, ha nem győztes alkat.
A kérdés még mindig arra vonatkozik, hogy engedélyezik-e a nevet.
Erre vannak szabályok, hogy mikor igen, mikor nem. Pl. nem engedik, ha negatív dolog társítható hozzá, stb.
Semmivel sem rosszabb, mint egy Apolló, Gandalf, Indra, vagy társai.
Egyébként meg elég megnézni, miket engedélyeztek mostanában, tiszta szégyen. A Prométeusz már inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!