Segitenetek? Minden nap takaritok es sosincs rend!
Mi a tippetek? Otletek? Rutinok?
A babam jo gyerek,egesz selelott takaritottam, foztem, de estere elfaradtam, fel kene meg seperni,mosni. Sok a szennyes is, minden 2. nap tele a kosar. Kintre teregetek, mert parasodunk. Altalaban mire sikerul kimosnom, jon egy nagy eso, megint egy nap, mire megszarad stb.. nincs penz mosogatogepre,szaritogepre.
Előző vagyok. Most látom a hozzászólásaidból, hogy te egyszerre akarsz patikarendet, gyereket nevelni, kutyát gondozni, zöldségkertet tartani, virágoskertet ápolni és vendégházat üzemeltetni ... hát így nem megy. Nem lehet egy fenékkel 3 lovat megülni, ez így 3 teljes állásnak felel meg.
Egyelőre hagyj el valamit, míg a gyerek nagyobb nem lesz. Pl. semmi nem történik, ha a virágoskertedet veszni hagyod egy-két évig.
Szia.:))
Mi csaladi hazban elunk szinten. Emeletes, van ket szoba es egy furdo fent, egy nappali, egy amerikai stilusu konyha es egy furdo lent. Kint egy kert, egy udvar. Itthonrol dolgozik a ferjem igy felosztjuk a munkat. Vannak reggeli es esti teendoink illetve napi feladatok amit a fiunk etkezesei koze teszunk. 6-kor kel, en 4.30-kor. Aludhatnek tovabb is, de ilyenkor kimegyek a furdobe, lezuhanyozok, kontosben lemegyek a konyhaba es lefozom a kavet. A ferjemmel a teraszon megreggelizunk. Ma sonkas tojasrantottat csinaltam es mivel en nem kavezok, turmixoltam egy smoothie-t. Bevettem a vitaminomat - Bio Extra kapszulat szedek - aztan meg egy kicsit lustalkodtunk kint. En olvastam, jelenleg Nicholas Sparkstol olvasom a Szerelmunk lapjait. Hatkor kel a fiunk, parom megeteti, addig en elvegzem a reggeli teendoket. Reggeli teendok:
- beagyazni
- beinditani egy mosast
- hajtogatni
- teregetni
- elmosogatni a reggeli utan
- tornazni
- ebedet fozni
- rendet rakni a konyhaban.
9-kor en etetek, parom nekilat dolgozni. Mi mondokazunk, enekelek neki, tornaztatom, vegul elmegy aludni. Amig alszik, kitakaritok egy szobat vagyis a heti teendok kozul kovetkezik egy:
a) Hetfo - Fenti furdo
b) Kedd - Lenti furdo
c) Szerda - Nappali
d) Csutortok - Konyha
e) Pentek - Kert,Udvar
f) Szombat - Minden, ami kimaradt
g) Vasarnap - Menutervezes, Bevasarlas, Uj agy
12-ben ebedel, addigra megfo a kaja, eszunk mi is es elmegyunk setalni. Haromkor meg en etetek, hatkor jon a ferjem valtani, addig megcsinalom az esti teendoket. Esti teendok:
- locsolok
- lemosom a sminkem, es a babapopsi torlo tiszta reszevel letorlom a kadat, a csapot, a wct
- furdok (furdesnel is szoktam olvasni)
- megcsinalom a vacsorat
- megvacsorazunk
- vacsora utan elinditom a mosogatogepet
- vacsora utan elpakolok a konyhaasztalrol, letorlom a konyhapultot
- vegul felseprek es mosok mindenhol
Fel 9-kor van a furdes a fiunknak, amit a ferjem csinal, utana en meg tornaztatom 9-ig, megetetem es alszik reggelig. :) 11 hetes
Naponta mosok, ált. reggel. Délelőtt szárad. Ilyen esős időben esetleg beszerezhetnél 1-2 állványt, amit fedett helyen felállíasz, és akkor meg tud száradni. Azt írod, van vendégház, akár ott is. Délelőtt főzés, bár én nem főzök naponta. Mennyiségre többet szoktam csinálni, felét lefagyasztom, így mindig van mihez nyúlni. Valamint mirelitet is veszek, sok időt spórolok vele. Esőztetővel locsolok esténként, bekapcsolom, kikapcsolom. A kapálást gondolom csinálni kell, az marad akkorra, amikor szoktad, én nem tudom. A kutya után pakolni, nem tudom, mit jelent, én leválasztanék neki egy részt, hogy ott legyen, amikor nem velünk van. Az enyém mindig velünk van, nem rendetlen.
Hát igen, a mosogatás sok idő, nekem napi 1 órám lett szabad, mióta megvan a mosogatógép. Előtte akkor mosogattam, amikor éppen időm volt rá. Délutáni alvásidő és este.
Esténként mosok fel, de külön nem söprök, olyan a felmosóm, ami mondent összeszed.
Mit takarítasz minden nap egész délelőtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!