Segitenetek? Minden nap takaritok es sosincs rend!
Mi a tippetek? Otletek? Rutinok?
A babam jo gyerek,egesz selelott takaritottam, foztem, de estere elfaradtam, fel kene meg seperni,mosni. Sok a szennyes is, minden 2. nap tele a kosar. Kintre teregetek, mert parasodunk. Altalaban mire sikerul kimosnom, jon egy nagy eso, megint egy nap, mire megszarad stb.. nincs penz mosogatogepre,szaritogepre.
Egyet nem ertek. Ki miatt van rendetlenseg? A gyerek pakol szet annyira, hogy ketten nem ertek a takaritas vegere?
Harom gyerekunk van, de kb. a ferjemmel napi husz perc alatt patika rendet rakunk...
Nagyon unatkozhattal, hogy ezt a felesleges kerdest feltetted.
Ne akarj minden nap tavaszi nagytakarítást csinálni, főleg ha van kert is. Gyerek nélkül is elmenne az egész nap a ház+kert rendberakásával, nemhogy gyerek mellett.
Itt senki nem azt írja, hogy mocsokban él, hanem azt, hogy ha nem sikerül aznap felporszívózni, akkor majd másnap, viszont van meleg étel, azt eszik 2-3 napig (vagy lefagyasztják) és akkor már másnap nem kell főzni. Port törölni sem kell minden nap, és az sem baj, ha marad 1-2 tányér a mosogatóban. Én pl. összegyűjtöttem és úgy mosogattam el a kupacot.
A mosással kapcsolatban pedig nyugodtan teregethetsz kint. Én is kint szárítom az erkélyen (sajna nincs kert), és behozom, ha elkezd esni, ami valljuk be, elég ritka, nem esik minden másnap. Én is minden nap mosok. Teregess az ajtótok közelében (vagy teraszon, ha van), hogy ha elkezdene esni, akkor ne a kert másik végéből kelljen becibálni, mert akkor tényleg elázik.
Nekem nem jött be, de neked lehet, hogy igen. Sokan mondják, hogy kösse magára az ember a kicsit egy kendővel, és akkor anyuka is több dolgot tud csinálni, és a kicsi sem egyedül van a kiságyában és néz ki a fejéből, hanem anyukán, ott alszik, érzi az illatát, kontaktban van.
Persze, jon velunk minden nap setalni :)
Ugy szoktuk, hogy egyre hosszabb tavokra megyunk minden nap.
Utolso nagyon koszonom! A te valaszodhoz hasonlot vartam!
Kérdező, amit tehetsz pénz híján:
-Főzz két napra előre, akkor fele annyi idő. Amit lehet, készítsd nagyobb tételben, és fagyaszd le adagonként, csak elő kell venni: pörköltek, fasirtok nyersen, chili con carne, raguk, bolognai stb.
3 kg húsból 5-4 alkalomra elegendőt tudsz fagyasztani, sokféle felhasználással.
Készíts gyorsan készülő ételeket (nem tartalmatlanokat), nem kell két fogás sem. Ebben a melegben számos zöldségétel pillanatok alatt elkészíthető, és egy szelet hirtelen sült hússal vagy hallal már ehető is. Egy tésztasaláta is fél óra igazán.
A férjed főzzön pénteken szombatra, és vasárnap hétfőig, így neked csak kedden s csütörtökön kell.
-Nem kell egész nap takarítani, egy gyerek nem csinál akkora koszt, csak rendetlenséget. Nem történik akkor sem semmi baj, ha nem mosol fel minden nap. Mi mást kellene takarítani egész nap?
-A mosás nem nehéz igazán, mert a gép végzi. Ne gondold azt, hogy akkor vagy készen, ha minden megszáradt és bent van a szekrényben. Egy kisgyerek mellett normális, hogy állandóan lóg kint a ruha. Mi azzal a baj?
-Kezdjetek gyűjteni mosogatógépre és télre a párásodás miatt szárítógépre! Nagyon jó akciókat lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!