Segitenetek? Minden nap takaritok es sosincs rend!
Mi a tippetek? Otletek? Rutinok?
A babam jo gyerek,egesz selelott takaritottam, foztem, de estere elfaradtam, fel kene meg seperni,mosni. Sok a szennyes is, minden 2. nap tele a kosar. Kintre teregetek, mert parasodunk. Altalaban mire sikerul kimosnom, jon egy nagy eso, megint egy nap, mire megszarad stb.. nincs penz mosogatogepre,szaritogepre.
Hiába jó a gyerek, foglalkozz többet vele. Örökre bele ég, hogy anya énekel, mesél, mondokázik. Az nem, hogy takarít meg kapal. Ez az időszak megismételhetetlen, és olyan gyorsan elmúlik!
Az én elvem, hogy legyen főtt étel (szoptatok, meg már a baba is kostolgat), tiszta ruha. Takarítás naponta mindig más, hol porszivizok, hol port torlok vagy furdoszobat takaritok.
Hiába jó a gyerek, foglalkozz többet vele. Örökre bele ég, hogy anya énekel, mesél, mondokázik. Az nem, hogy takarít meg kapal. Ez az időszak megismételhetetlen, és olyan gyorsan elmúlik!
Az én elvem, hogy legyen főtt étel (szoptatok, meg már a baba is kostolgat), tiszta ruha. Takarítás naponta mindig más, hol porszivizok, hol port torlok vagy furdoszobat takaritok.
Virágok ezen a nyáron nincsenek, tavaly kisterhes voltam, akkor sem voltak, mert nagyon rosszul voltam.
Kutya van, lakásba is bejöhet.
Lazulj le, most nem ez a lényeg!
Leszavaztátok a 12-est, pedig ő írta le a legfontosabbat: ez az időszak nagyon hamar elröppen, és visszahozhatatlan, megismételhetetlen közös élményeket szerezhetnél a babáddal, ha vele lennél, kérdező. De a felsorolásban a baba sokadik helyen csak annyi említést érdemel, hogy "nagyon jó baba". Mintha nem is a saját gyermekedről nyilatkoznál. A virágaidról már írtad, hogy imádod őket, a babádról még nem. Na, a babád is érdemel legalább annyi figyelmet.
Júúúj, ez a hozzáállás nagyon távol áll tőlem, őszintén...nagyon fel is háborít, de végül is semmi közöm hozzá, minek dühösködöm, igaz?
Nekem két gyermekem van, minden takarítanivaló közös a férjemmel, mert ketten vállaltuk a gyerekeket. Ő is brutál sokat dolgozik, már én is visszamentem, a gyerekek oviba,bölcsibe járnak. De a mai napig magasról teszek arra, hogy milyen halomban áll otthon a szennyes vagy a mosogatnivaló, inkább ugrálok a gyerekekkel az ágy tetején és hangosan énekelem Velük az aktuális kedvenc dalainkat vagy ülök le Velük festeni a takarítás helyett. Hetente porszívózunk, mosunk fel, kétnaponta főzünk (vagy a férjem vagy én), a mosást a gép csinálja, és egyébként pedig kit érdekel a házimunka? Nem vagyunk koszosak, sőt, bármikor fogadóképesek vagyunk, elfogadtuk, hogy kisgyermekes család lévén sosincs patent rend.
Inkább a babáddal foglalkozz, ő lesz az a befektetett energia, ami majd megtérül, nem a virágok meg a szennyes ruha.
Igazi nagy rendet csak az tart, aki lusta bármit is megkeresni!
A gyerekkel közös játék, foglalkozás minden mást -köztük a rendrakást is- megelőz.
Nahat ti nagyon hulyek vagytok, ide se irok tobbet, erto olvasas nem megy!
Parom foz, mikor itthon van, kapal, kaszal, vigyaz a gyerekre, jatszik vele, elviszi setalni. En nem szoktam meg, hogy megyen a mocsok. Szennyes azert van sok, mert meleg van, beleizzadunk.
Azt meg honnan a jo anyatokbol gondoljatok, hogy nem foglalkozom a gyerekkel?
Tegnap takaritottam egesz nap, tegnap elott semmi kedvem nem volt hozza, egesz nap mondokaztunk, enekeltunk, simogattam, puszilgattam, olelgettem. A sok rosszindulat dol beloletek!
Azt is irtam, hogy sok zoldsegunk a kertbol van, amikor parom itthon van,megy o is, bekapalja. De minden 2. Pihenonap megy tulorazni amikor itthon van, en szinten nem csinalok semmit ezert van, hogy felhalmozodik a munka. Irtam, hogy nincs penz mosogato-es szaritogepre, latom nem megy a szovegertes. Csak engem meg paromat tudtok bantani, hogy en nem foglalkozok eleget a gyerekkel, meg o sem segit.. azert nincs rend, mert nincs rendszer nem azert mert vmelyikunk lusta. De tudjatok mit? Nem kerek toletek szart se! Rosszindulatu, begyepesedett nokvagytok!
Ma is mar csak fel kell seperni meg mosni ennyi! De kene egy rendszer, hogy ne mindig egy napra jusson a legtobb dolog. Mert most ugy csinaljuk, hogy egyik nap kert, egyik nap udvar, egyik nap bent.. de a kert csak este, mikor mano alszik, az udvar hajnalban.. bent pedig mikor, hogy.. ma is setalni megyunk, bevasarolni aztan tornazunk egy nagyot..de igazatok van, nem foglalkozok vele eleget!!! Tenyleg...
Ne is irjatok!! Semmi hasznalhatot nem kaptam!
Kertunk ugyan nincs,de van 3 gyerek.
Sosincs olyan rend mint a gyerekek elott.
Hiaba takaritok egy nap reggeltol estig,masnap ugyan az a helyzet kb.delre mint elotte.
Nem kosz van,csak rumli.
Hidd el,nekem is van mosnivalom 5 emberre,nekem sincs szarito gepem,megsem aznak el a ruhaink(erkelyre teregetek tavasztol oszig.)
Van,hogy 2 napig nem mosok,akkor megtelik a szennyes tarto.de 2-3 adag mosas es el is fogy.az a 2-3 adag meg estere jo esetben leszarad.ha jon is egy eso,addig letakarom a szaritot egy nagy nejlonnal(direkt erre a celra szabott,nagy festo nejlon)jol jon ilyen nyari zaporok idejen.
A lenyeg,hogy ne stresszelj ezen.mi lesz,ha leszeg gyerek?tobb gyerek nagyobb kupi,tobb mosogatni valo,tobb moanivalo,tobb homok,tobb minden ;)
Majd ha nagyok lesznek,aztan mikor kirepulnek akkor lesz megint szep rend.addig max szeretned.
Na, kérdező! Ezeket a kommentjeidet megspórolhattad volna magadnak. Kritikán aluli a stílusod, remélem, otthon kevésbé vagy "pokróc".
Egyébként pedig itt mindenki kulturáltan írta le a véleményét, ez neked nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!