Rend, tisztaság, de hogyan?
Tudom, hogy már erről is rengeteg szó esett, de akkor is, még egyszer :) azzal kezdeném, hogy nem vagyok egy betegesen rendmániás nőszemély, de ami kezd nálunk kialakulni, az néha már kiborít... a kisfiunk 17 hónapos, kis örökmozgó, jön-megy, pakol, ahogy kell :) kertes házban lakunk, szóval a kupi meg van tetézve néhány sáros cipőnyommal is, mert egyszerűen képtelenség állandóan cipőt cserélni. Próbáltam már, hogy bezárom az ajtót, de akkor ott sír, és menne ki.
Szóval kezd az agyamra menni, hogy most már tényleg egy csatatér a ház, pedig becsületemre mondom, pakolok is :) Amikor elkezdem pakolni pl. a játékokat, az én kis manókám jön, és persze épp az kell neki, már viszi is, majd pár perc múlva valahol landol, mást vesz a kezébe, az is elpottyan valahol, és így tovább :)
Lesz ez jobb? :) amikor bölcsibe megy majd (szeptember), van esély, hogy jobban megmarad a rend és tisztaság :)
Miért képtelenség állandóan cipőt cserélni?
A játékoknak meg kell egy doboz.
Szerintem ennyitől nem lesz csatatér. Legalább is nálunk ennyitől nem volt. Mikor csatatér volt, azt tulajdonképpen nem a gyerek csinálta, csak hozzáadott egy kicsit az összképhez a pár szét dobált dolga, de kitakarítva, rendet rakva, ugyanaz nem keltett csatatér benyomást.
Te vagy az anyja,ha sír fogod és nem engeded ki.Majd megtanulja,hogy ha kimehet,kinyitod az ajtót,ha nem ,nem. Nálunk sem a gyerek kupijától szokott kupi lenni általában,bár ő hajlamos a szárítóról is leszedni a ruhákat meg szanaszét dobálni a rajzolós papirjait.
Szerintem nyugodtan cserélhetsz neki cipőt,meg amúgy is ha sár van,ne engedd ki és kész.
Igen,jobb lesz ha bölcsibe megy(szegény jó hamar),mert otthon se lesz,ahogyan gondolom te is és párod is dolgozni fogtok,így senki semmit nem tud szétpakolni és összekoszolni.
Mi mindig összepakolunk mindent a helyére a délutáni alvása és az esti alvás előtt, sosincs kupi, mert amikor valamivel nem játszik is pakolgatok szép lassan közben. Polcra, dobozba, szekrénybe.
Tisztaság is van, miközben takarítok, ő is talál magának elfoglaltságot.
1 gyerek mellett szerintem meg lehet oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!