Ti mit gondoltok arról, amikor egy tisztaság- és rendmániás anyuka egyik kezével lefogja a 8 hónapos gyerekének a kezét evés közben, hogy ne hadonásszon, míg a másikkal tunkolja a gyerek szájába a főzeléket?
Semmit, mert nem szoktam azzal foglalkozni, hogy más mit és hogyan csinál.
Mindenkinek vannak fura szokásai, amivel nincs is baj, ameddig nem egészség károsító :)
Azt, hogy szerencséje van anyukának, hogy erőfölényben van a gyerekkel szemben. Én például nem bírom, ha korlátoznak, főleg fizikailag.
Adhatna a kezébe egy kanalat, anya befoghatná egyik selejtezésre váró pólóját a gyereknek, ha már annyira fél a foltoktól. Bár vannak szuper előkék. Mi lesz, ha önállóan kezd enni kézzel? Egész arca maszatos lesz, tán még a haja is. Én imádom ilyenkor a gyerekem. Mondogatom neki, hogyan kell szépen enni, kezd már néha erre is figyelni, de nem dőlök kardomba ilyenkor. Én is szeretem a tisztaságot, figyelem is, hogy ne kenjen össze mindent, de ezt lefogás nélkül is meg lehet tenni. Gondolj arra, milyen édes, amikor belevigyorog kaja után a tükörbe a maszatos képével.
Lényeg: nem kell korlátozni a gyereket, ugyanis a végtelenségig nem lehet. És ez csak az evés, mi lesz a többi programban?
Egy 8 hónaposnak még valóban felesleges a kanál. Én is lefogtam finoman a fiam kezét, ha hadonászott, ennyi idősen. Sőt még a nyakába is tettem előkét, mert ha nem tettem volna, moshattam volna egész nap. :)
Ettől függetlenül már 1 évesen önállóan evett kanállal és a villával is elboldogult. Az előkét a mai napig elviseli (a leveshez még jobb, ha van a nyakában), pedig már 2 éves.
A kezét és a száját pedig megtörli evés közben ha koszos lesz.
Azt hiszem nem rontottam el semmit.
Egy majdnem tisztaságmániás anyuka. :))
A tisztaság- és rendmániás mama gyerekének sok baja lesz még, sokszor lesz beteg, ha anyuka buborékban tartja.
Én nem lefogom a babám kezét, hanem elterelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!