Ti mit gondoltok arról, amikor egy tisztaság- és rendmániás anyuka egyik kezével lefogja a 8 hónapos gyerekének a kezét evés közben, hogy ne hadonásszon, míg a másikkal tunkolja a gyerek szájába a főzeléket?
Gondolhattam volna, hogy a gondos, türelmetlen, sietős anyukák, akik lefogják a gyerek kezét más megoldások helyett, le fognak pontozni azért, amit írtam (A tisztaság- és rendmániás mama gyerekének sok baja lesz még, sokszor lesz beteg, ha anyuka buborékban tartja.), mert sarkítanak, ahelyett, hogy vennék a fáradságot és elgondolkodnának rajta.
Egyáltalán nem úgy kell elképzelni, hogy koszban járatom a gyereket. Viszont tisztaságmániás anyuka gyerekei vagyunk az öcsémmel, és bizony, jó lett volna, ha immunizálódunk az évi 1 kg kötelező kosztól.
Egyébként tényleg mindenkinek a saját dolga, hogy rontja el a gyerekét.
Hát talán nem akarja, hogy még a falról is a pépet vakarássza naponta x alkalommal. Persze mit jelent az, hogy "lefogja"? Az beletartozik, hogy finoman elhárítja? Vagy csak az, ha brutál módon megragadja a csuklóját?
Ha kanalat adunk a gyerek kezébe, az sem tuti megoldás. Az én fiamnak mindig AZ A kanál kellett, ami épp nálam volt. Ha az egyiket odaadtam, és elővettem egy másikat, akkor az előző kanalat ledobta, és megint csak a kezemben lévőt ragadta meg. Mókás volt, tényleg.
Létezik tisztaság és rendmánia, de nehogy már annak számítson, ha valaki előkét köt a gyerek nyakába, és megpróbálja megakadályozni, hogy a baba kirúgja a kezéből a kanalat! Senki nem arról beszélt, hogy lekötözzük a gyereket, vagy bármi egyéb módon kényszerítjük, csak arról, hogy eltereljük akár fizikailag is a kezét, ha akadályozni próbál.
Ha létezik a világon engedékeny anyuka, akkor én az vagyok, de azért vicces, amikor erre is rá akarjátok húzni, hogy "nehogy korlátozzuk már a gyereket."
Persze nekem tök mindegy, ha azt is vigyorogva nézitek, hogy a fejére önti a főzeléket, de nehogy már attól legyen valaki rossz anyának titulálva, mert azt szeretné, hogy a megfőzött kaja minél nagyobb része végezze a gyerek szájában.
Nekem is 8 hónapos a fiam, és én is kötök neki előkét a nyakába, és bizony én is sokszor lefogom finoman a kezét, mikor eszik, mert össze-vissza hadonászik. Volt már rá példa, hogy a kanalat mikor tartottam a szájához, a kezével hadonászva kiütötte a kezemből. És ezt nem azért teszem, mert tiszta- és rendmániás vagyok. Hanem azért, hogy tényleg minél több kaját tudjak a szájába tenni.
3 fiú anyukája
Na akkor Neked kitüntetés, mert jól csinálod!
Jaj Istenem, ezek a kérdések! Már a megfogalmazásból látszik,hogy nem azért kérdezed,hogy véleményt mondjunk, hanem mert neked nem tetszik a módszere és várod,hogy más is lefikázza. Már bocs!
Senkinek semmi köze hozzá! Nekem is van olyan ismerősöm, barátnőm, akinek nem értek feltétlenül egyet a módszereivel, de nem kérdezgetem mástól, hogy szerinte milyenek azok. Az már a másokon való csámcsogás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!