Másnak mire jut ideje egy baba mellett? Valóban ilyen nehéz?
Fiatal vagyok még, de anyukámmal beszéltünk a baba témáról, pl, hogy nagyon szeretek olvasni, de használjam ki, mert amíg kisbaba/kisgyerek lesz, annak örülök majd, ha aludni tudok mellette, nem, hogy regényeket olvasni, amit ugyebár nagyon nehéz letenni , főleg egy izgalmas résznél.
Illetve mindig mondja azt is, hogy én annyira anyás baba voltam, hogy sokszor a haját nem tudta megmosni, mert épp csak lefürdeni volt ideje, mert senkinél nem voltam el, aludni meg épp akkor nem akartam, előtte más főzni kellett, takarítani.
Valóban nehéz lesz? Terhesen lesz már az utolsó olyan, hogy egy könyvet elejétől a végéig elolvashatok úgy, hogy több óráig nem zavarnak, és még kedvem is lesz hozzá, gondolom.
Mik a tapasztalatok?
Az már biztosan nem jön el újra, amíg elég nagyok nem lesznek, hogy együltömben végigolvashassak valamilyen izgalmas 500 oldal feletti regényt...
És ez szerintem a baba habitusától független dolog. Egyszerűen annyi idő egyhuzamban egy eszik-alszik gyerek mellett sincs.
De persze nem kell elfelejteni az olvasást, a gyakorizásnál mindenképpen hasznosabb, csak míg ezt lehet belemerülés nélkül is a homokozó gyerekre fél szemmel figyelve.. . egy jó regényt nem.
Esténként szoktam olvasni picit.
7 hónapos a fiam. Nem tudom mi lesz később, de eddig minden rendben van.
Tudok főzni, takarítani, kirándulni (vele), alvásai alatt olvasni, netezni, körmöt lakkozni, kád fürdőt venni, bevásárolni, stb. stb.
Egy alap dolog van: Mindig velem van. Ha csak nem hétvégézik mamánál, hogy párommal kimozduljunk.. Szóval mindig velem van. Vagy babakocsiban, vagy hordozóban, de "kísér" kávézóba, boltba, parkba, mindenhova. Ha nyugodt a gyereked, akkor bármit meg tudsz mellette csinálni. Ha nyűgös és igényli a társaságod, hogy szórakoztasd, akkor lehetnek akadályok, nehézségek a programokban.
Szerencsére nekem nincs MÉG ezzel gondom, nyugalmas az életünk. Az aranyszabályom: jól kell beosztani az időt.
Köszi szépen.
Van remény akkor.
Köszönöm.
Jelenleg ez tetszik nekem most, de biztosan úgy lesz ahogy mondod, akkor majd azt nem cserélném el.
Így volt mikor barátommal összejöttünk is, talán 1 hónapig nem olvastam, csak beszélgettünk egész nap .
Igaz a gyereknevelés hosszabban fog tartani, de az a helyzet úgy is megköveteli a dolgokat
Szia. A tegnapi napunk:
- 7-kor felkeltunk, ferjem hazaert ejszakasbol, megetette, tornazott vele, en is addig tornaztam, lefurodtem, sminkeltem, feloltoztem, befontam a hajam
- ferjem is elment zuhanyozni, addig manot kihoztam a hordozojaban a konyhaba, reggeliztunk, kaveztunk
- utana a ferjem a francia agyban fekudt manoval es filmet nezett, addig en beinditottam egy mosast, odaraktam az ebedet, hajtogattam,teregettem
- megebedeltunk, elmosogattam, megcsinaltam a tapszert, megetettem manot, olvastam neki Ady verseket mikozben ringattam
- beraktam a kisagyaba, magvas zsemleket sutottem, savanyut raktam el es kitakaritottam a konyhat
- megcsinaltam a tapszert, megetettem, betettem megint a kisagyaba es kitakaritottam meg az o szobajat
- 18 utan felmentunk a kertbe, belocsolt a ferjem, addig en elfekudtem a medenceben es olvastam
- 20.30-kor furdes volt, eves, lampaoltas
- elpakoltam az agyrol a ruhakat, elraktam 3 db patisszont a fagyra, felporszivoztam es felmostam
Ma is volna mit csinalni, de rajtam ma utkozott ki a nagy meleg, egesz egyszeruen semmihez nincsen kedvem pedig ma turos batyut akartam sutni reggelire, de a kaja se kell..du lehet csinalok rantott zoldsegeket vegyes korettel, de meg ahhoz sincs erom. A cumijat is meg kene keresni, mert ugy kikopte, hogy nem talalom. Talan szules utan voltam ilyen legutoljara, de nagyon meleg van, alig varom, hogy veget erjen a hoseg. Egesz nap csak fekszunk az agyon, manonk koztunk, de o is nyugtalan..
De egyebkent, mint latod, gyerek mellett is sok mindent lehet csinalni. En most A burok konyvet olvasom, parom tegnap A vegso allomast nezte. Holnap anyukam jon ki, vigyaz manora, mi pedig elmegyunk megunnepelni az evfordulonkat.. ha addig nem halok bele a punnyadasba.
Köszönöm a válaszokat, valóban azon van a hangsúly ki, hogyan ossza be az idejét.
Meglepődtem amúgy mennyien olvastok , és hogy összefér egy kisbabával a kettő. Szuper
Én is amúgy a végső állomást szeretném megnézni, nekem most nyár van, idén nem nyári munkázok,mert jövőre vizsga, és meló :) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!