Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak mire jut ideje egy...

Másnak mire jut ideje egy baba mellett? Valóban ilyen nehéz?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok még, de anyukámmal beszéltünk a baba témáról, pl, hogy nagyon szeretek olvasni, de használjam ki, mert amíg kisbaba/kisgyerek lesz, annak örülök majd, ha aludni tudok mellette, nem, hogy regényeket olvasni, amit ugyebár nagyon nehéz letenni , főleg egy izgalmas résznél.

Illetve mindig mondja azt is, hogy én annyira anyás baba voltam, hogy sokszor a haját nem tudta megmosni, mert épp csak lefürdeni volt ideje, mert senkinél nem voltam el, aludni meg épp akkor nem akartam, előtte más főzni kellett, takarítani.

Valóban nehéz lesz? Terhesen lesz már az utolsó olyan, hogy egy könyvet elejétől a végéig elolvashatok úgy, hogy több óráig nem zavarnak, és még kedvem is lesz hozzá, gondolom.

Mik a tapasztalatok?

2017. júl. 21. 14:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Az már biztosan nem jön el újra, amíg elég nagyok nem lesznek, hogy együltömben végigolvashassak valamilyen izgalmas 500 oldal feletti regényt...

És ez szerintem a baba habitusától független dolog. Egyszerűen annyi idő egyhuzamban egy eszik-alszik gyerek mellett sincs.

De persze nem kell elfelejteni az olvasást, a gyakorizásnál mindenképpen hasznosabb, csak míg ezt lehet belemerülés nélkül is a homokozó gyerekre fél szemmel figyelve.. . egy jó regényt nem.

Esténként szoktam olvasni picit.

2017. júl. 21. 16:42
 22/31 A kérdező kommentje:
Ha olyan helyen leszek vele, nem viszek könyvet, én pl sosem értem , hogy szülő mellett, hogy fullad medencébe egy gyerek , vagy hogy történik vele olyan baleset amit ha valaki meglátna 3-4 percen belül (de mire a medencéig eljut, azért több idő), nem következne be. Figyelni fogok rá, mivel sok rosszat hallani
2017. júl. 21. 16:51
 23/31 anonim ***** válasza:
54%

7 hónapos a fiam. Nem tudom mi lesz később, de eddig minden rendben van.

Tudok főzni, takarítani, kirándulni (vele), alvásai alatt olvasni, netezni, körmöt lakkozni, kád fürdőt venni, bevásárolni, stb. stb.

Egy alap dolog van: Mindig velem van. Ha csak nem hétvégézik mamánál, hogy párommal kimozduljunk.. Szóval mindig velem van. Vagy babakocsiban, vagy hordozóban, de "kísér" kávézóba, boltba, parkba, mindenhova. Ha nyugodt a gyereked, akkor bármit meg tudsz mellette csinálni. Ha nyűgös és igényli a társaságod, hogy szórakoztasd, akkor lehetnek akadályok, nehézségek a programokban.

Szerencsére nekem nincs MÉG ezzel gondom, nyugalmas az életünk. Az aranyszabályom: jól kell beosztani az időt.

2017. júl. 21. 19:15
 24/31 A kérdező kommentje:

Köszi szépen.

Van remény akkor.

2017. júl. 21. 19:32
 25/31 anonim ***** válasza:
Szia! Én is nagyon szeretek olvasni. És be kell h valljam amióta megvan a picim 1 könyvet tudtam csak elolvasni. Azt is millió részletben :) egyszerűen sem kapacitásom sem időm rá. Egy gyerek bizonyos lemondásokkal jár, pl ez is ilyen. Hozzáteszem amikor nagyon pindur volt akkor lett volna rá időm csak épp eszembe sem jutott annyira máshol jártam :) mostmár mászik, egyre kevesebbet alszik napközben, esélyem sincs. Ez most egy másik élet, az vígasztal h majd 1-2 év múlva jobb lesz ebből a szempontból. Szóval a lényeg ha kisbabád születik akkor 180 fokban fordul az életed ( magamból indulok ki) de 1 percre sem kérem vissza a régit!
2017. júl. 21. 19:46
 26/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Jelenleg ez tetszik nekem most, de biztosan úgy lesz ahogy mondod, akkor majd azt nem cserélném el.

Így volt mikor barátommal összejöttünk is, talán 1 hónapig nem olvastam, csak beszélgettünk egész nap .

Igaz a gyereknevelés hosszabban fog tartani, de az a helyzet úgy is megköveteli a dolgokat

2017. júl. 21. 19:49
 27/31 anonim ***** válasza:
70%
12-es vagyok, nézd milyen féltékenyek más anyukák, rögtön nullán vagyok. Ha jófej babád lesz, jobb ha el sem árulod, h simán tudsz mellette olvasni, nyavalyogni kell inkább, h milyen fáradt vagy, sose alszol, fürdeni sincs időd, stb.
2017. júl. 21. 20:58
 28/31 anonim ***** válasza:
54%

Szia. A tegnapi napunk:

- 7-kor felkeltunk, ferjem hazaert ejszakasbol, megetette, tornazott vele, en is addig tornaztam, lefurodtem, sminkeltem, feloltoztem, befontam a hajam

- ferjem is elment zuhanyozni, addig manot kihoztam a hordozojaban a konyhaba, reggeliztunk, kaveztunk

- utana a ferjem a francia agyban fekudt manoval es filmet nezett, addig en beinditottam egy mosast, odaraktam az ebedet, hajtogattam,teregettem

- megebedeltunk, elmosogattam, megcsinaltam a tapszert, megetettem manot, olvastam neki Ady verseket mikozben ringattam

- beraktam a kisagyaba, magvas zsemleket sutottem, savanyut raktam el es kitakaritottam a konyhat

- megcsinaltam a tapszert, megetettem, betettem megint a kisagyaba es kitakaritottam meg az o szobajat

- 18 utan felmentunk a kertbe, belocsolt a ferjem, addig en elfekudtem a medenceben es olvastam

- 20.30-kor furdes volt, eves, lampaoltas

- elpakoltam az agyrol a ruhakat, elraktam 3 db patisszont a fagyra, felporszivoztam es felmostam

Ma is volna mit csinalni, de rajtam ma utkozott ki a nagy meleg, egesz egyszeruen semmihez nincsen kedvem pedig ma turos batyut akartam sutni reggelire, de a kaja se kell..du lehet csinalok rantott zoldsegeket vegyes korettel, de meg ahhoz sincs erom. A cumijat is meg kene keresni, mert ugy kikopte, hogy nem talalom. Talan szules utan voltam ilyen legutoljara, de nagyon meleg van, alig varom, hogy veget erjen a hoseg. Egesz nap csak fekszunk az agyon, manonk koztunk, de o is nyugtalan..

De egyebkent, mint latod, gyerek mellett is sok mindent lehet csinalni. En most A burok konyvet olvasom, parom tegnap A vegso allomast nezte. Holnap anyukam jon ki, vigyaz manora, mi pedig elmegyunk megunnepelni az evfordulonkat.. ha addig nem halok bele a punnyadasba.

2017. júl. 22. 12:16
 29/31 anonim ***** válasza:
54%
Fél éves a fiam napi kétszer alszik,egyiknél a házimunkát végzem el/főzök másik alkalommal olvasok. Egy hét alatt befejeztem egy 300 oldalas könyvet,de lehet nekem szerencsém van a fiammal. Egy idő után megszokjátok a napi rutint és jut magadra is idő :)
2017. júl. 22. 12:26
 30/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, valóban azon van a hangsúly ki, hogyan ossza be az idejét.

Meglepődtem amúgy mennyien olvastok , és hogy összefér egy kisbabával a kettő. Szuper

Én is amúgy a végső állomást szeretném megnézni, nekem most nyár van, idén nem nyári munkázok,mert jövőre vizsga, és meló :) .

2017. júl. 22. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!