Hogy oldjátok meg a takarítást 2 kicsi gyerek mellett?
Azért abban az időben, mikor annyi gyerek volt, nem volt gépesített a háztartás. Porszívó, automata mosógép, mosogatógép stb. 130nm-et hetente 1x takarítok kb. 2 óra alatt. Ezt nyűgös gyerek mellett is meg lehet oldani.
A 80-as, 90-es években sem volt divat, hogy a 2-3 éves gyerekekkel is egyfolytában játszottak a szüleik. Feltalálták magukat a kicsik. Túl van dimenzionálva ez a dolog. Ezzel is csak stresszelik az anyákat...
Én az ilyen kérdéseket nem értem. Basszus péntek mikor hazajön a férjem fogja, leviszi őket a játszóra, én porszívózok, kb. 1 óra 160 m2-re, aztán fürdés és megyek utánuk.
A többi dolgot el lehet végezni a hét közben, amíg alszanak vagy játszanak mert a fürdő-wc takarítás, mosás berakása, mosogatás nem jár nagy gonddal-zajjal és marhára nem időigényes... szerintem ezekre mindenkinek van kb. 15 perce.
Velem és 2 testvéremmel anyukám egyedül volt otthon egész nap (apa dolgozott, nagyszülők és egyéb rokonok pedig messze éltek), mégis el tudta mindig végezni a házimunkát. Pedig nem volt tévénk, ami elé leültethetett volna minket. Volt járókánk, amíg nagyon kicsik voltunk, addig többnyire abba voltunk betéve egy csomó játékkal együtt, amikor anya házimunkát végzett.
Saját gyerekem még csak egy van, és ő még nagyon kicsi, de évekig dolgoztam au pairként, és ott kellett házimunkát is végeznem 2-3-4 kicsi gyerek mellett. Lehet pl. együtt csinálni, a koruknak megfelelő segítséget kérhetsz tőlük a házimunkához. Pl. olyan gyerek, aki már gond nélkül tud járni, tudja tartani a lapátot, amikor söpörsz, meg ilyesmi. Vagy lehet nekik saját kis játék takarító cuccuk, nekem pl. volt kis seprűm meg porszívóm meg mit tudom én mim kislánykoromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!